Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Köksal’dan ‘Hukuk Zaferi’ Açıklaması

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Köksal’dan ‘Hukuk Zaferi’ Açıklaması
24.09.2019
A+
A-

Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde uygulanan ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği’ sınavı ve sınava dâhil edilmeyen  ‘döner sermaye ve özgelir kadroları’nda çalışan sendika üyeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal açıklamasında:
“Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına “Döner Sermaye ve Özgelir Kadrolarında” çalışan üyelerimiz ve ESOGÜ çalışanları mağdur edilerek, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına dâhil edilmemiştir. Bu konu üzerine ESOGÜ Rektörlüğüne resmi yazı ile mağduriyetlerin giderilmesini talep etmemize rağmen mağduriyetlerin giderilmemesi üzerine Sendikamız Eskişehir İdare Mahkemesine başvuruda bulunmuştu.

Eskişehir 1 İdare Mahkemesi 13/09/2019 tarihli 2019/429 sayılı kararıyla başvurumuzu haklı bularak dava konusu ilanın iptaline karar vermiştir. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp ve Diş Fakültesi üyelerimiz ve sağlık çalışanlarımıza hayırlı olması dileklerimizi iletiyoruz. Bu kararı başlangıç sayarak Üniversitesi yönetiminin temyiz yoluna gitmeden tüm mağduriyetleri sonlandıracak adımlar atmasını bekliyor ve hiçbir ayrım yapmadan biran önce yeni bir ilama çıkılmasını talep ediyoruz. Karar doğrultusunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Kamu Sen’e bağlı Eğitim hizmet kolunda faaliyet gösteren, farklı bir kurumdan özelleştirme nedeniyle isçi olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde göreve başlayan sonrasında sendika başkanı olan ve akabinde emekli olup halen profesyonel sendika başkanlığı yapan kurum hafızası ve kurum aidiyeti olmayan sözde sendikacının akla ziyan açıklamalarını da esefle kınıyoruz. Açıklamasında dava konusu işlem hakkında kendilerinin de Üniversiteye yazı yazdıklarını, mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Ancak mağduriyetlerin giderilmesi noktasında başka bir işlem yapmıyorlar yapanları da yani bizi Sağlık Sen’i karalıyorlar. Her söylemlerinde hodri meydan diyenler kendi menfi menfaatleri için masadan kaçıyorlar sonrasında bizlere sarı sendika diyorlar.

Kıymetli Basın Mensupları;
Üyenin hakkını aramak, tek bir üyenin mağduriyeti kalmayasıya kadar mücadele etmek sarı sendikacılık mıdır?
Sayın başkan bizim birilerine söz verdiğimizi davayı geri çekeceğimizden bahsediyor. Evet; bizim bir sözümüz var oda üyelerimize vermiş olduğumuz sözdür. Bu sözden başkada söz bilmeyiz. Üyelerimizin hak ve menfaatleri doğrultusunda bugüne kadar atılması gereken tüm adımları attık bundan sonrada atmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü temyiz yoluna gitmeden tüm mağduriyetleri sonlandıracak adımlar atmasını bekliyor ve hiçbir ayrım yapmadan biran önce yeni bir ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’ ilamına çıkmasını talep ediyoruz.” ifâdelerine yer verdi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.