Site Rengi

DOLAR 32,6563
EURO 34,8392
ALTIN 2.510,19
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 25°C

Sağlık-Sen Şube Başkanı Köksal’dan, Kararman’a Cevap

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Türk Sağlık Sen Başkanı Hüseyin Kararman'ın, sağlık personeli atamaları yönünde yaptığı açıklamalarına cevap niteliğinde karşı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Kararman'a "Söyle Kararman, Ne Değişti" diye seslenen, Köksal:
"İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan personel atamaları hakkında birkaç gün önce yapmış olduğumuz basın açıklamasına istinaden Türk Sağlık Sen Başkanı Hüseyin Kararman, şubemiz ve şube başkanımız hakkındaki mesnetsiz iddialarına karşın sizlere gönderdiğimiz basın açıklamasını yapma mecburiyeti doğmuştur.

"Söyle Kararman Ne Değişti"!

Çok kıymetli sağlık çalışanları;
Eskişehir basını ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bugün malum sendikanın başkanı akla, hayale gelmeyen ve mensubu bulunduğum sendikam ve hakkımda mesnetsiz iddialarda bulunmuştur.

15 Temmuz gecesi sosyal paylaşım sitenden ve sağduyu açıklaması gelinceye kadar; sen ve avâne takımın, 'darbeyi yapanlar hükümettir' diyen; sonrasında, siyasilerin yaptıkları açıklamalardan hemen sonra soyal medya hesaplarını temizleyenler bize akıl veremez!

Memur-Sen ve Sağlık-Sen mazlûmun, garibanın, fakirin, fukaranın yanında umut ışığıdır.
Sağlık-Sen zalimin, zulüm edenin karşısında devletin birliği, dirliği ve bekası için beraberliğin devamı için her zor dönemde üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve bundan sonra da yapmaya devam edecek, devletinin ve milletinin yanında saf tutacaktır.

Bizlere her açıklamasında "Arka bahçe" laftasını vuranlar önce kendilerine ve kendi geçmişlerine bakmalıdır. Arka bahçe sizlersiniz, sizlerin masanızda tek tip kişiler olur. Sağlık-Sen Türkiye'dir, yedi renktir, Sağlık-Sen mozaiktir. Türkiye'nin batısı ile doğusu, güneyi ile kuzeyinin birleştiği masadır. Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı olmaksızın her kesimin sendikasıdır. Yerelde ise gizli kapılar ardında serzenişte bulunarak pazarlık yapanlar daha düne kadar savunduğu siyasi partinin genel başkanına söylemediğini bırakmayanlar bugün topuklu ablanın peşinden koşanlar mı bize taraf diyor?!

Hak, adalet deyip yanlışı savunmanız karakteriniz olmuş. Liyakat diyince yıllardır eleştiri yapıp yakaladığınız ilk fırsatta verdiğiniz onlarca üye arasından neden yönetim kurulu üyenizin ismini verdiniz ve 'ittifakın çileği' dediniz? Başka liyakatlı üyeniz yok muydu? Gaz ile çıkıp basına demeç veriyorsun… Sağlık Bakanlığı Atama Nakil Yönetmeliği açık, bu basın açıklamasını sana yaptıranların ataması haksız atamadır. Pekala aynı şartlar altında olanların atamaları niye yapılmadı. Biz burada haksızlığa uğrayan sağlık çalışanlarının sesi olduk. Sen bu çıkışınla hak adalet deyip haksızlığa taraf oluyorsun.

Atama şartları açık, kanuni bir hatırlatma yaptık. Çıkarınız için değil devletin bekası için konuşun. Seviyeniz ezber üzerinden… Gerek siyasi bilgi gerek mesleki bilgi gerek hizmet açısından sizden daha devletçi, daha milliyetçi, işimizi daha iyi yaptığımız doğrudur. Ben madem yandaşım, yıllardır hazır kağıtlar hariç çıkıp bir hukuksuzluk adına memurların hakkı için ne açıklaması yaptın? Siyaset sizin işiniz. Evet yanlış duymadın içinden geçenleri ve bayan Meral için Devlet Bey'in istifa etmesini isteme cür'etini sizler gösterdiniz. Bizi bilen bilir;  rol kesme, içinden geçenleri söyle. Genel Başkanınız "Koncuk" bügün İyi Parti'de…

"Söyle Kararman Ne Değişti!"
İlhan Özçınar'ın il sağlık müdürlüğüne yapılan ataması Atama Nakil Yönetmeliği'ne aykırıdır. Atama Nakil Yönetmeliği açıktır. Üç ay sonra atama iptalleri mahkemeden döndüğünde İl Sağlık Müdürlüğü'ne geçmek isteyen ve dilekçe verenlerin hakkını kim ödeyecek? Devleti maddi zarara uğratanlara sen mi sahip çıkacaksın? Avukatlık ücretlerini sen mi ödeyeceksin?

Göz göre göre yapılan hukuksuzluklara karşı savunma yapman/yapmanız tamda sizin karakterinize oturmuş bir eylemdir. Biz Eskişehir Sağlık-Sen Ailesi olarak ilimizde olan bütün yanlışları uyaracak, 'Devletin birliği ve beraberliği' konusunda beytü'l-mala sahip çıkma noktasında hep taraf olacağız. Bizim gücümüz, davamız, örgütlü güç olmamız ve çıkarı için susanlara inat tek konuşan olmamızdır. Yüce Yaradan'dan başka kimseden ne çekiniriz ne korkarız ne de lafımızı esirgeriz. Beşer ve şaşar insanların hata yaptığı yerde, kul hata yapar, biz de hata yapan var ise uyarırız, uyarmak da boynumuzun borcudur.

Söylemlerin, tespitlerin ve yalana başvurman kaliteni göstermiştir. Sosyal yardım projeleri ile yaptığımız farkındalık çalışmalarımızı bile şahsi reklam olarak algılaman, kişiliğini ve karakterini ortaya koymuştur. Yıllardır bizlere mobbing, baskı, zulüm diye adlandırdığınız ne varsa buyrun masaya getirin. Hodri meydan! 

Yüzleşmeye yalanlarınızı masada ortaya çıkarmaya var mısınız? Türk Sağlık-Sen olarak başta Sayın Kararman'ı ve sistem tarafından elenmiş, emeline ulaşamamış kişilerin biriktirdiği ne kadar iddia varsa "buyrun hodri meydan" diyoruz." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.