Site Rengi

DOLAR 32,4936
EURO 34,9335
ALTIN 2.432,00
BIST 9.790,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Sağlıkta Aydınlık Günler

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Şehir Hastanesin'de yapılan proje sunumuyla, çalışmalar başladı.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı, Ankara Engelsiz Yaşama Derneğinin (EyDer) ortak olduğu, Görsem ve Geleceğe Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin ev sahipliği yaptığı “Sağlıkta Aydınlık Günler Projesi” kapsamında görme engeli olan bireylerin hayat öykülerini iyileştirmek adına başlatılan proje toplantısı Eskişehir Şehir Hastanesi toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ve proje ekibi, Ankara Engelsiz Yaşama Dernek Başkanı (EyDer) Gönül Gürsoy ve ekibi ile Görsem ve Geleceğe Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinin idarecileri ve ekipleri katıldılar. Proje toplantısına başkanlık eden Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge; Görme engeli olan vatandaşlara yönelik “Sağlık ta Aydınlık Günler Projesi” ile Eskişehir İl ve ilçelerinde bulunan devlet ve özel hastanelerde ve görme engelli eğitim kurumlarında (Görsem) tedavi olan yada eğitim gören az gören/görme engelli bireylerin teşhis ve tedavisinde multidisipliner eğitim yaklaşımlarıyla bireye uygulanan işlevsel görme eğitimi verilerek, bireyin günlük yaşam aktivitelerine ilişkin yetenekleri desteklenerek artırılması ve aynı zamanda günlük yaşam, akademik, eğitsel yada rekreasyonel etkinliklerle bireyin karşılaştığı zorluklarla mücadele edebilmesi ve kendini yetiştirmesi kişinin duygusal iyiliğini ve yaşam kalitesini artıracak işlevsel görme habilitasyonu programı planlanmıştır. Yine proje doğrultusun da Az Gören-Görme Engelli sorunu olan kişilerin özel uzman personel tarafından verilecek İşlevsel görme eğitimi ile bireylerin görme duyusunu kullanma potansiyeli artırılacak günlük yaşantılarını özel ilgiye veya bireye muhtaç pozisyondan çıkaracaktır. Projenin ana faaliyeti Az Gören/Görme Engelli olan bireylerin eğitim, sağlık, günlük aktivitelerinde yaşadığı çaresizlikleri en aza indirerek bireyleri daha fazla bağımsızlaştırmak, yaşam kalitelerini yükselterek bireyleri motive etmektir. Bu proje doğrultusunda Az Gören /görme engeli olan bireylerin daha hızlı tedavi edilme şansları attırılacak ve kişiye özel verilecek doğru İşlevsel Görme Eğitim programları ile hizmete ihtiyaç sahibi kişilerin başkalarına olan muhtaçlığı azalacak, yaşam kaliteleri yükselecek, bu tür sağlık problemlerinden kaynaklı insan sağlığı adına oluşacak maddi ve manevi kayıpların önüne geçilmiş olunacaktır, dedi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge ‘Sağlık ta Aydınlık Günler Projesi’nin üç aşamalı uygulanacağını belirterek bu aşamaların; Görme engelli vatandaşların eğitim aldığı Görsem ve Geleceğe Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine ait olan eğitim binaların da özel görme modülü programlarına uygun odanın mimari olarak tasarımı ve gerekli makine ekipmanların tedarik edilmesi, Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı kurumlarda göz poliklinik ve kliniklerde çalışan sağlık personeline işlevsel görme eğitim programı verilerek “Eğitici Eğitmen” yetiştirmek ve Az Gören/Görme Engelli sorunu olan kişilerin özel uzman personel tarafından verilecek İşlevsel görme eğitimi ile bireylerin görme duyusunu kullanma potansiyelinin artırılması ve çaresizliklerin ortadan kaldırılması olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.