Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Şairler ve Ozanlar Çanakkale Şehitlerini Şiir ve Türkülerle Andı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehirli Şairler, Ozanlar, Yazarlar Derneği (EŞYODER) üyesi sanatçılar, Çanakkale şehitlerini kahramanlık şiirleri ve türküleri ile andı. 
Dernek binasındaki bir araya gelen Eskişehirli şairler ve ozanlar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili yazdıkları kahramanlık şiirlerini okudu. Ozan Arif Çayır, sazı eşliğinde Çanakkale Deniz Zaferi ile ilgili kahramanlık türküleri söyledi. Dernek Başkanı Ertuğrul Şakar, yaptığı konuşmada, ’’Eskişehirli şairlerimizle ve ozanlarımızla birlikte Çanakkale şehitlerini anmak için dernek binasında şiir ve türkü etkinliği düzenledik. Bu şiir ve türkü buluşmasında, Çanakkale Zaferi ile ilgili şairlerimiz kendi yazdıkları kahramanlık şiirlerini okudular. Ozan Arif Çayır, Çanakkale Zaferi ile ilgili sazları eşliğinde kendi derlediği kahramanlık türkülerini söyledi. Çok güzel ve anlamlı kahramanlıkla ilgili şiir ve türkü etkinliği oldu. Şairlerimiz kahramanlık şiirlerini okurken ve ozanımız Arif Çayır kahramanlık türküleri söylerken duygulu anlar yaşandı. Çanakkale’de 250 bin askerimiz şehit düşmüştür ve Mehmetçiğin çoğu daha çocuk sayılacak yaşlarda, eli daha silah bile tutmamış haldedir. Tüm şehitlerimiz en büyük övgülere ve rahmete layıktır ve bize de onların bizlere bıraktığı bu mirası elimizden gelenin en iyisiyle korumak ve anmak düşer. Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her köşesinden Çanakkale’ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişler ve Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferi’ni elde etmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır. Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır. Ruhları şad olsun’’ ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.