Site Rengi

DOLAR 32,3295
EURO 35,0781
ALTIN 2.306,99
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Şampiyonluk Maçına Şehitlere Anısına Çıkacak

15.08.2019
A+
A-

Şampiyonluk maçına çıkacak Türk Boksör, şampiyonluğunu Afrin de canları pahasına teröristlerle mücadele eden asker ve polislere ithaf edecek.

Profesyonel Boks Antrenörü Celal Olucak'in Türk sporuna kazandırdığı Enes Refik ve diğer boksörlerin şampiyonluk maçlarının çok büyük mücadele içinde yaptıkları maçlar yüzleri güldürmekte. Profesyonel boks  antrenör  Celal Olucak, galibiyetini 1997 doğumlu Türk genç boksör Enes Refik Çiftçi, 01.11.2017 tarihinde başladığı profesyonel boks  hayatında ki  3´ncü maçına 03.02.2018 tarihinde Belçika da çıktığını belirterek, şöyle konustu:

"Üçüncü Profesyonel boks karşılaşmasına çıkan Türk boksör Enes Refik Çiftçi, tıpkı 2. Profesyonel boks karşılaşmasında olduğu gibi Belçikalı rakibini birinci raundun bitimine 20 saniye kala nakavt ederek yendi.
Belçika´da 3.profesyonel boks karşılaşması için boks arenasına çıkan 20 yaşındaki genç Türk boksörümüz Enes Refik Çiftçi, salonu tıklım tıklım dolduran boks severlerin alkış ve tezahüratlarıyla başladığı ilk raunda, rakibinden karşılaşmanın ilk dakikaları içinde etkili bir yumruk aldı. Yüreklerin ağıza geldiği dakikadan sonra yumruklarını peş peşe indirmeye başlayan boksörümüz Enes, kısa sürede maç ve oyun üstünlüğünü de ele geçirdi.
İşte bu dakikalar içinde Belçikalı rakibine zor anlar yaşatmaya başlayan Enes, kombine yumruklarla rakibine sağlı sollu sert yumruklarla iyice yüklenmeye başladı. Aldığı sert ve etkili yumruklardan kaçmaya ve kendini sadece savunmaya çalışan Belçikalı boksör, Enes´in etkili sol yumruğuyla, ilk raundun bitimine 20 saniye kala ringin ortasına yıkıldı ve ayağa kalkamadı.
Hakemin nakavt kararıyla zaferini ilan eden genç boksörümüz Enes Refik Çiftçi, “dünya şampiyonluğu” hedefini tekrar yenileyerek, Avrupa´ya yine meydan okudu."

Boksör Enes´in başarısında büyük emeği olan ve kendisini bu karşılaşmaya hazırlayan antrenörü Celal Olucak, maç sonrası tebrikleri kabul ettikten sonra yaptığı özel açıklamada, şunları belirtti;

"Hedefimiz Ukrayna´da düzenlenecek olan 24 yaş altı, ‘’WBC World Youth Title’’ dünya kemer boks karşılaşması olduğunu söyleyerek, “bu kemeri Türkiye´de almış bir boksör yok. Allah´ın izniyle bu kemeri Türkiye´ye ilk olarak Enes getirecek. Elde edilen galibiyeti Belçika ve Avrupa´da yaşayan tüm Türklere armağan ettik. 30 Mart ve 13 Nisan da Gent şehrinde ayrı ayrı yapılacak olan 4 ve 5’inci profesyonel boks karşılaşmasına herkesi davet ediyoruz. 13 Nisan da Gent şehrinde düzenlenecek profesyonel boks karşılaşmasına Eskişehir den 2 milli boksörümüz katılacak. Eskişehirden Avrupa arenasında ringe çıkacak olan milli boksörlerimiz Emre Karaca ve Yusuf Açık, antrenör Celal Olucak nezaretinde  Sablon Fight Clup Boks Area’da çalışmalarına devam ediyorlar. Aynı organizasyonda Trabzonlu milli boksörümüz Cem Karlıdağ’da ringe çıkacak. Organizasyonda Türkiyeden toplam 4 boksörümüz sahne alacak. Oldukça yoğun antrenman temposu programı uyguluyoruz. 4 maçın 4’ünüde kazanıp bu büyük başarıyı Türkiye, avrupa ve dünyada yaşayan  ‘’Büyük Türk Milleti’’ ile zeytin dalı harekatın da canını ortaya koyan Türk Silahlı Kuvvetlerinin her kademesinde görev yapan  muzaffer Türk Ordusuna armağan edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.