Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Sarıcakaya Belediyesi’nden İpek Koza Cevabı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıcakaya Belediyesi İpekböcekçiliğini geliştirmek, teşvik etmek amacıyla dut fidanlarını bölge halkına ücretsiz dağıtacak iddiaları ile sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı habere yazılı olarak cevap veren Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilerin yanıltıcı olduğunu, algı ve makyaj ile bu şehri oyaladığını ileri sürdü.
Başkan Güler, açıklamasını şu şekilde sıraladı;

"Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu yazıda kamuoyu ve Eskişehir halkına verdiği yanlış ve yanıltıcı bilgileri düzeltiyor hizmetten ziyade algı ve makyaj ile bu şehri oyaladığını, seçime 6 ay kala hatırladığını şehrimin güzel insanlarının takdirine bırakıyorum diyerek iddiaları şöyle sıraladı. 

İDDİA 1. Sarıcakaya Belediyesi İpekböcekçiliğini geliştirmek, teşvik etmek amacıyla dut fidanlarını bölge halkına ücretsiz dağıtacak.
CEVAP: Sarıcakaya Belediyesi ve Koza birlik Kooperatifi ile yapılan protokolde tahsis edilen alanda 50 paketlik 10 adet beslenme evi kurulacak, kurulan bu evler Sarıcakayalı kadın girişimcilere İpekböceği yetiştirmeleri için ücretsiz sunulacak ve bu alana dikeceğimiz fidanlar beslenme evlerinde kullanılacaktır. 
İDDİA 2. 2017 yılında 25 dekar araziyi Büyükşehir Belediyesi olarak Koza birliğe tahsis etmek istedik ama Sarıcakaya Belediye Başkanı karşı çıktı.
CEVAP: Sarıcakaya Belediyesi ve Kadınlar Kooperatifi olarak 25 dekarlık bu araziyi Büyükşehir Belediyesi nden 01.12.2014 / 28.06.2017 ve 04.10.2017 tarihlerinde yazdığımız dilekçelerle talep etmiştik. Büyükşehir Belediyesi cevaben ‘’DSİ Genel Müdürlüğü’ne Belediyemiz tarafından Eskişehir Kadastro Mahkemesi’nin 2016/12E sayılı dosyası ile açılan davada alınan 2017/3 sayılı kararla dava usulden reddedilmiş olup hukuki süreç Asliye Hukuk mahkemesinde devam etmektedir. Dava süreci devam ettiğinden talebiniz bilahare değerlendirilecektir’’ demektesiniz. Davası devam eden bir yeri bize vermeyi reddeden Büyükşehir Belediyesi Koza birliğe nasıl verecekti? Bizim karşı çıktığımız konu sizin çifte standardınız ve yasa tanımazlığınızdır.
İDDİA 3. Sarıcakaya Belediye Başkanı ‘’Ne işi var Bursalının Eskişehir’de’’ cümlesini sarf etti.
CEVAP: 137 nolu Sarıcakaya Koza Tarım Satış Kooperatifi’nin Bursa ile ne ilgisi vardır? Meclis kayıtları ortadadır. Bu cümle iftiradır. Yargı yolu açıktır.
İDDİA 4. Sarıcakaya Belediyesi’nin Koza birliğe tahsis ettiği araziye dikilecek dutlar Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecektir.
CEVAP: Dut fidanlarımız Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı Fidanlık Müdürlüğümüzden ücretsiz temin edilecektir.
İDDİA 5. Sarıcakaya Belediye Başkanı, Yılmaz Büyükerşen’den ilham almıştır.
CEVAP: İlham almakta, vermekte güzeldir. Size 2014 yılında yazdığımız dilekçemizle Yılmaz Büyükerşen’in bizden ilham aldığı aşikârdır. Akıl yaşta değil baştadır. 
Asli görevini 20 yıldır ihmal eden Büyükşehir Belediyesi’nin algı ve makyaj belediyeciliğine son verme zamanı yaklaştıkça yaptırdığı anketlerde de yenilgi ve değişimin ayak sesleri ile agresif bir yapıya büründüğünün Eskişehir halkı olarak farkındayız. Makyajlı Büyükşehir Belediyesi’nin şapkası düşmüş keli görünmüştür." 

Peki Sarıcakaya Belediyesi'nin  cevabına konu olan Büyükşehir Belediyesinin  iddiası neydi?
Duyurusu şu şekilde yayımlandı.

'KAMUOYUNA İBRETLE DUYURULUR'
Sarıcakaya Belediyesi Koza Birlik ile bir protokol imzalamış ve 17 dekar araziyi Koza Birlik’e tahsis etmiş. Bu protokol kararı Sarıcakaya Belediye Meclisi’nden de geçmiş. Koza Birlik bu 17 dekar arazide, dut fidanı yetiştirecek, Sarıcakaya Belediyesi de, ipek böcekçiliğini geliştirmek, teşvik etmek amacıyla, bu fidanları bölge halkına ücretsiz dağıtacak. Güzel bir haber.
Ancak, bu haberde bazı gariplikler var.

Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu?

Haber de, protokol de, amaç da güzel ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtecek tarafları var bu olayın. Şöyle ki;

2017 yılında, tarımsal destek projeleri kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Belediye Meclisi’ne bir teklifle geldi. Bu teklife göre, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Koza Birlik ile bir protokol yaparak, 25 Dekar araziyi Koza Birlik’e tahsis etmek istiyordu. Projeye göre, Koza Birlik, ipek böcekçiliğini yeniden geliştirmek amacıyla, bu arazide dut fidanı yetiştirecek, bu dut fidanlarını, öncelikle bölge halkına ücretsiz dağıtacak, böylece kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlar için ek bir gelir kapısı açılacaktı. Yani, Sarıcakaya Belediyesi’nin yaptığı anlaşmanın aynısı, daha büyüğü. 
Peki ne oldu ?
Şu oldu;

NE İŞİ VAR BURSALI’NIN ESKİŞEHİR’DE ?

Büyükşehir Beylediyesi’nin, Belediye Meclisi’ne onay almak için getirdiği bu proje, başta Sarıcakaya Belediye Başkanı’nın büyük eleştirileri ve muhalefeti ile ve AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla red edildi.
Hem de “Ne işi var Bursalı’nın Eskişehir’de “ denilerek red edildi. 
Büyükşehir Belediyesi de, Belediye Meclisi protokole izin vermediği için, bu işi kendi yaptı. Geçtiğimiz yıl 70 bin dut fidanı yetiştirerek vatandaşa ücretsiz dağıtan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da, 90 Bin dut fidanı yetiştirdi ve yarın, 20 Aralık 2018’de bu fidanları dağıtacak.

SARICAKAYA BELEDİYESİ’NİN TAHSİS ETTİĞİ ARAZİYE DİKİLECEK DUTLAR DA BÜYÜKŞEHİR’DEN, ÜCRETSİZ 

Hatta öyle ki, Sarıcakaya’nın Koza Birlik’e tahsis ettiği 17 dekarlık alana dikilecek dutlar da, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından, ücretsiz  olarak sağlanacak.
Kısaca, Büyükşehir Belediyesi’nin 2 sene önce, Eskişehir ve Türkiye’nin dut fidanı ihtiyacını gidermek için, 25 dekarlık bir araziyi, Koza Birlik’e tahsis etme isteği, aralarında Sarıcakaya Belediye Başkanı’nın da olduğu, Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li meclis üyeleri tarafından red edilmişti. Şimdi, gelinen durumda, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddettikleri işin aynısını, kendileri protokole bağladılar.

MEMNUN OLDUK !

Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, Yılmaz Büyükerşen vizyonundan ilham alınarak yapılan bütün güzel işler için sadece sevinebiliriz. Sarıcakaya Belediyesi’nin yaptığı bu protokol de, bizi memnun etmiştir.
Ancak, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, biz yapmak istediğimizde, özellikle Sarıcakaya Belediye Başkanı tarafından ifade edildiği şekilde, “Ne işi var Bursalı’nın Eskişehir’de” denilerek red edilecek, ama Sarıcakaya Belediyesi, “unutulmuştur sözlerimiz” diye düşünülerek, aynı projeyi, 2 yıl sonra, kendisi yapacak.
Sonuç, Büyükşehir Belediyesi olarak Sarıcakaya Belediyesi’nin tahsis ettiği 17 dekarlık alanda yetiştirecekleri dut fidanlarını da, ücretsiz olarak vereceğimizi, tarımsal alanda yaptığımız projelerin de artarak süreceğini, kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.'

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.