Site Rengi

DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Sarıcakaya’da Belediye ve Kaymakamlıktan Yaşlı Vatandaşlara İftarda Sıcak Yemek İkramı

Sarıcakaya’da Belediye ve Kaymakamlıktan Yaşlı Vatandaşlara İftarda Sıcak Yemek İkramı
30.04.2020
A+
A-

Sarıcakaya Belediyesi ve Kaymakamlığı, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle evinden çıkamayan ve yemek hazırlama imkanı bulunmayan kimsesizler ile 65 yaş üstü vatandaşların evine iftar için sıcak yemek servisi yapıyor.
Sarıcakaya Belediyesi ve Kaymakamlığı, yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri nedeniyle sokağa çıkamayan 65 yaş üstü kimsesiz ile 65 yaş üstü vatandaşlarını unutmadı. Belediye ve Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan özel ekip ile her gün iftar için 120 kişiye sıcak yemek servisi yapılıyor.
Özel bir firma tarafından hijyenik bir ortamda hazırlanarak özenle paketlenen yemekler, belediye ve kaymakamlık ekipleri tarafından vatandaşların evlerine götürülerek sıcağı sıcağına teslim ediliyor. Her gün iftar vakti öncesi yapılan servis ile ilçedeki 120 ihtiyaç sahibi kimsesiz vatandaşın sıcak yemek ihtiyacı karşılanıyor. Sarıcakaya Kaymakamı Murat Demirbilek ve Belediye Başkanı Hüseyin Çam, yemek firmasını denetleyerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Belediye Başkanı Hüseyin Çam, belediye ekibiyle birlikte ihtiyaç sahibi kimsesiz 65 yaş üstü vatandaşa yemek dağıttı. Çam, yemek dağıtımı esnasında sokağa çıkma yasağı bulunan yaşlılara bu süreçte kurallara uymaları ve evde kalmaları yönünde bilgilendirmelerde de bulundu. Vatandaşlar da yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Vefa Sosyal Destek Grubu Sarıcakaya’da yaşlıların hizmetinde
Diğer yandan ilçede belediye ve kaymakamlık personelince oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, yaşlıların market ve eczane alışverişlerini yapıp, kapılarına ulaştırıyor. Vefa Sosyal Destek Grubu, tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşlara sadece bir telefonla yardım götürüyor. İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi koordinasyonunda “Vefa İletişim Merkezi” aracılığıyla ilçedeki ihtiyaç sahibi yaşlı ve kronik hastalara erzak yardımı yapılıyor. Bunun yanı sıra sokağa çıkma yasağı olan ve alışverişlerini yapacak yakını bulunmayan yaşlı vatandaşların alışverişleri de ekipler tarafından yapılıyor. 65 yaş üstü vatandaşların yiyecek, ilaç ve temizlik malzeme ihtiyaçları kaymakamlık ekipleri, belediye ekipleri ve mahalle gönüllüleri tarafından marketlerden alındıktan hijyenik ortamda evlerine teslim ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.