Site Rengi

DOLAR 32,3294
EURO 35,1232
ALTIN 2.302,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Sarıcakaya’da Hanımlara Özel Bir Program

Sarıcakaya’da Hanımlara Özel Bir Program
09.03.2020
A+
A-

Eskişehir’in Sarıcakaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hanımlara özel bir program düzenledi.

Belediye düğün davet salonunda başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım konuşmacı olarak katıldığı ‘Kadınlar, ülkemiz birlik ve beraberlik’ konulu programda Belediye Başkanı Hüseyin Çam ve İlçe Müftüsü Reşit Ceylan ile Belediye Meclis üyeleri de hazır bulundu.
“Öncelikle dünya kadınlar günü diye bir şey icat olmuş. İnsanlar Allah’ın kitabından Peygamberin sünnetinden uzaklaştıkça, akraba bağları koptukça, içlerindeki boşluğu doldurmak için yılda bir defa anneler, babalar ve kadınlar günü kutlayarak her birimizi bir şekilde kandırmaya çalışıyoruz” diyerek sözlerine başlayan ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım: “Yüce Allah öncelikle Kur’an-ı Kerim’de: ‘Biz sizi bir erkekle bir kadından var ettik’ buyuruyor. Hemen şunu söyleyeyim Allah Adem (A.S) Peygamberimizi nasıl var ettiyse Havva annemizi de yine o şekilde var etti. Yaratılış bakımından Allah (C.C) Adem (A.S) ve Havva annemizi de aynı özden eşit olarak yaratmıştır. Bizim inancımız budur” şeklinde konuştu. Yıldırım şunları kaydetti:
“Allah (C.C) tabiî ki de kadına ve erkeğe ayrı özellikler vermiştir. Müslümanlıkta kadınların hakları daha kısıtlı şeklinde bir düşünce aslında din düşmanlarının ürettikleri asla Kuran-ı Kerimde ve Peygamberimizin hayatından olmayan bir husustur. Allah (C.C) kadın ve erkeği dünyaya bir amaç için göndermiştir. Bu amaç da imtihan dünyasıdır. Hatta hadislere bakacak olursak kadının Allah katında ki kıymeti daha fazla gözüküyor. Sevgili kardeşlerim şunu unutmayalım ki şikayet edersek Allah (C.C) nimetini azaltır. Şükredersek de nimetini artırır. Öncelikle bir anne, babaanne, anane ve bir abla olarak bize düşen en önemli görev çocuklarımıza helal lokma yedirmek. Özellikle ben Anadolu’daki hanım kardeşlerimizin bu helal lokma konusunda ne kadar hassas olduklarını bilirim.”
Sarıcakayalı hanımların büyük ilgi gösterdiği 8 Mart Dünya Kadınlar günü özel programında Belediye Başkanı Hüseyin Çam ve İlçe Müftüsü Reşit Ceylan’da günün önemine istinaden açıklamalarda bulundu.

Belediye çalışmalarının hanımlara aktardığı sırada sık sık alkışlarla sözü kesilen Çam, gösterilen ilgiden dolayı tüm hanımlara tek tek teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından hanımlara karanfil dağıtılırken, yemek ikramı yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.