Site Rengi

DOLAR 32,3680
EURO 34,9842
ALTIN 2.325,98
BIST 9.102,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Sarıcakaya’nın İlçe Olmasının 60. Yıl Dönümü

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'e bağlı Sarıcakaya'nın ilçe olmasının 60. yılı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Tarım Kooparatifi Sarıcakaya Ofisi'nin açılışı ile başlayan etkinlikler, Sarıcakaya Belediyesi önündeki programlarla devam etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mehteran Takımı'nın konserinin olduğu kutlamalarda, Siirt'ten gelen şehit haberleri üzerine Cumhuriyet Anadolu Lisesi Halk Oyunları grubunun gösterisi yapılmadı. Açılış konuşmasını yapan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, ilçenin geçmişi hakkında bilgiler verdi. Sarıcakaya'nın geçmişten bugüne önemli bir yer olduğunu belirten Başkan Güler, "İlçemiz Tanzimat Dönemi öncesi İzmit Sancağı'nın Göynük kazasına bağlıyken, 1884 yılında Hüdavendigar eyaleti Ertuğrul Sancağı'nın Söğüt kazasına bir köy olarak bağlanmıştır. 1946 yılında Eskişehir'e bağlanan köyümüz, 1 Nisan 1958 tarihinde ilçe merkezi olmuştur. Oğuz boylarından bugüne kadar süre gelen ve bundan 60 yıl önce ilçe olan Sarıcakayamız için çalışmış tüm kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, bürokratlarımızın mücadelelerini takdirle karşılarken, ebedi hayata intikal etmiş olanları da tanzimle, şükranla yad ediyorum" dedi. 

"Sarıcakaya’nın geleceği geçmişinden daha güzel olacaktır" 
Başkan Güler'in ardından konuşan Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak Sarıcakaya'nın coğrafi konumuna ve iklimine dikkat çekti. Vali Çakacak, "Eskişehir, gerek nitelikli sanayi tesisleriyle, gerek eğitimli nüfusuyla, gerekse de stratejik konumuyla ülkemizin kalkınmasına en fazla katkıyı sunan illerin başında gelmektedir. Siz Sarıcakayalı hemşehrilerim başta olmak üzere tüm Eskişehir el ele verip köylerimizi, beldelerimizi, ilçelerimizi ve ilimizi daha da kalkındırmak mecburiyetindeyiz. Her birimiz en üretken olacağımız alanlarda, yaşadığımız yerlerin sunduğu avantajları da kullanarak elimizden gelenin en iyisini ortaya koymalıyız. Sarıcakaya, deniz seviyesinden yalnızca 220 metre olan yükseltisi, etrafını bir kale duvarı misali çeviren dağları ile son derece özgün bir konuma sahiptir. Bu özellikleri onu İç Anadolu Bölgesi’ndeyken Akdeniz iklimi yaşayan bir yer haline getirmektedir. İlçemizin Sakarya Nehri boyunca uzanan verimli topraklara sahip olduğu da düşünüldüğünde son derece olumlu bir ortam olduğu görülecektir. İlçemizin bu özgün konumu ve mikro klima iklim özelliği en güzel şekilde değerlendirilmelidir. Sarıcakaya’nın gerek ilimizin gerekse bölgemizin sebze ve meyve üretim merkezi olması için şartlar son derece uygundur. Hazırlanacak ve hayata geçirilecek nitelikli projeler istihdama katkı sağlanacağı gibi yereldeki kalkınmayı da gerçekleştirmiş olacaktır. Nitekim son yıllarda ilimiz genelinde hazırlanan ve hayata geçirilen, hibe olarak desteklenen projelerde Sarıcakaya ilçemiz öne çıkmaktadır. İnşallah Sarıcakaya’nın geleceği geçmişinden daha güzel olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Sarıcakaya’nın ilçe oluşunun 60. yıl dönümünü kutluyor; Sarıcakayalı hemşehrilerimiz için hayırlara ve güzelliklere vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.