Site Rengi

DOLAR 32,5963
EURO 34,8549
ALTIN 2.496,68
BIST 9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Sazak’tan YSK’ya Çağrı

15.08.2019
A+
A-

Mlliyetçi Hareket Partisi Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, yerel seçimler sonrası bir değerlendirme yaparak YSK'ya da bir çağrıda bulundu. Seçimlerin sonuçlandığını ve bundan sonrasının YSK'ya âit olduğunu ifâde eden Sazak; İstanbul'da oy sayımının sürmesi ile ilgili olarak da CHP'ye yüklendi. CHP'nin istemediği bir sonuç çıkarsa; halkı sokağa sevk edeceğini söyleyen Sazak: "YSK tarafından alınabilecek kararlara göre, ön algı oluşturarak vatandaşı öne sürme ve tabirimi maruz görün devletimize karşı kullanma yönelimlerinde ısrarcı oldukları gözlenmektedir. Mücadele yapılacaksa, hukuki yönden yapılmalı, kışkırtıcı tavırlardan kaçınılmalıdır. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın bu ülke kazanmıştır." ifâdelerini kullandı.

MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak'ın açıklaması şöyle:
Türkiye genelinde 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri gerçekleşip,sandıktan çıkan sonuçlar YSK tarafından onaylanmış ve belediye başkanları mazbatalarını almıştır. 
3 büyük ilde (Ankara, İzmir, İstanbul) seçim sonuçlarında  İstanbul hariç Ankara ve İzmir belirlenmiştir.

Bundan sonrası YSK’nın vereceği karara göre uygulanacaktır. 

Bu durum içerisinde, CHP merkez ve örgütünün tavrına bakıldığında; Türkiye genelinde demokrasi dahilinde itiraz haklarını kullanışları ve yeniden sayım yapılan bölgelerdeki hassasiyetleri,her ne hikmetse İstanbul söz konusu olduğunda kaybolmakta, burada yapılan itirazın demokrasi dışı olduğuna dair algı oluşturulmaktadır .

İstanbul seçimlerinde bahsi geçen yolsuzluk ve dalavereli işlerin aydınlatılmasına yönelik uğraşı hatta kınama yapmaktan ziyade, sonuçlanmamış sonuçları zoraki kabule götürme ısrarı ile halkı gereksiz şekilde kışkırtmaya yöneldiği görülmektedir.

YSK tarafından alınabilecek kararlara göre, ön algı oluşturarak vatandaşı öne sürme ve tabirimi maruz görün devletimize karşı kullanma yönelimlerinde ısrarcı oldukları gözlenmektedir. Mücadele yapılacaksa, hukuki yönden yapılmalı, kışkırtıcı tavırlardan kaçınılmalıdır. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın bu ülke kazanmıştır. Lakin istenilen karar çıkmadığında çıkartılmak istenen sokak gösterilerinde, bir vatandaşımızın burnunun kanamasının sebebi seviyesiz, basiretsiz CHP merkez örgütü ve onun destekleyicisi terörist yandaşları, terörist grupları, yardakçılarınındır.

Devletimizin bu tür vakalara fırsat bırakmayacağını biliyor ve tüm vatandaşlarımızın sağduyu içerisinde alınan kararlara saygı duymasını diliyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.