Site Rengi

DOLAR 32,5548
EURO 34,8355
ALTIN 2.431,60
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

Şehir Halkı Esnafına Sahip Çıksın.!

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğumuz bugün “ESOB” Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen oldu.

Ekrem Birsen Konuşmasında, Haber Ötesi ve Mavi radyo takipçilerini selamlarken, Birsen “Esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler diliyoruz”. Dedi.

EKREM BİRSEN VE ODALAR HAYATI..

Meslek odaları başlangıcım 1990 yılında kahveciler odası başkanlığı, yine 1990 yılında Türkiye kahveciler federasyonu yönetim kurulu üyeliği ve 1993’te Esnaf Odaları Birliği yönetim kurulu üyeliği ile başlayan meslek odaları hayatımız 2005 yılında Esnaf Odaları Birliği Başkanlığıyla devam ediyor. 2005/ 25 Aralık’ta yapılan seçimlerde Esnaf ve sanatkarlarımızın meslek odalarının büyük teveccühü ile Başkanlığa seçildim. Büyükşehir belediye meclis üyeliği, Eskişehirspor’da idari as başkanlık, teknik as başkanlık gibi önemli görevlerde bulunarak Eskişehir halkına hizmet ettik.

ESOB VE FALİYETLERİ..

Yeni hizmet binamıza 2014 yılının Mayıs ayında taşındık. İki bakanımızın katılımıyla, Eski Millieğitim Bakanımız Nabi Avcı ve Tarım bakanımız Mehdi Eker yeni hizmet binamızın açılışını yaptık. Kuruluş amacımız Esnaf ve sanatkarımızın Eskişehir’de ticari hayatını düzenlemek. Eskişehir halkına en iyi hizmeti verdirebilmek için kurum ve kuruluşlar köprü vazifesi görmektedir. Meslek odamız kendi üyeleri olan esnaf ve sanatkarların ticari hayatlarını düzenler. Eskişehir özellikle üniversite kenti olma hasebiyle esnaf ve sanatkarların olduğu bir şehir. Öğrenci şehri olması dolayısıyla bu şehir de okuyup, ticareti ve esnaflığı seçen öğrenci kardeşlerimizin olduğu aşikar. Meslek odalarımızın üye sayısına baktığımızda üniversiteli üye sayımız diğer şehirlere göre daha fazla. Bunlarla birlikte Eskişehir’de ticari hayata yön vermeye çalışan ve Eskişehirlilere en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan bir meslek gurubuyuz.

OTOPARK SORUNU ESNAFLARIMIZI OLUMSUZ ETKİLİYOR.

En büyük sorunlarımız yerel yönetimlerden alamadığımız destekler. Ne yazık ki, yerel yönetimler Eskişehir Esnaf ve Sanatkarının hayatını kolaylaştıracağı yerde, zorlaştırıyor. Özellikle; önemli cadde ve sokakların Eskişehir Büyükşehir belediyesi tarafından otopark olarak kullanılması işletmelerimizin büyük sorunu. Cadde hizmete açılmadığı için Eskişehir halkı alışveriş yapamazken, esnaflar da olumsuz etkileniyor. Esnaf ve sanatkarımız da mal indirip bindirirken büyük sorun yaşıyor. Özellikle büyük caddelerde Şair Fuzuli gibi, Sakarya Caddesi gibi, Bağlar gibi vb.. caddelerde uygulanan otopark işletmelerinden esnafa çok büyük zarar verdiklerini söylememize rağmen uygulamalar devam ediyor. Oysa ki, belediye bu tür caddeleri boşaltarak halkımızın rahatlıkla gelip alışveriş yapabilmesini sağlamalıdır. Yıllardır bu sorunlar düzelmediği için, halkımız şehir merkezinde alışveriş yapmaya rahatça gelemedikleri için esnaflar sıkıntıya giriyor.

PAZARCILARIMIZ BÜYÜK SIKINTI İÇİNDELER..

Pazarcılarımız da büyük sıkıntılar yaşıyor. Pazarcılarımız hala “vahşi dediğimiz sokak pazarları” zor şartlarda pazarcılık yapıyorlar. Kapalı olmayan sosyal tesisi olmayan yağmurda çamurda kaldıkları için hem pazarcı pazara çıkamıyor, hem halkımız pazara çıkamıyor. Dolayısıyla pazarlardaki verimlilik düşüyor. Büyük marketlerde bu işi fırsata çevirerek, soğuk havalarda pazarın kurulamadığı gün sebze ve meyveleri fahiş fiyatlara satıp Eskişehir halkına sıkıntı yaşatıyorlar. Açıkça söylüyorum; Biz Eskişehirliyiz, başka Eskişehir yok. Biz bu Eskişehir de kazanıp, bu şehir de harcıyoruz. Doğal olarak kazandığımızı bu şehirde ekmek ve aş haline getirmeye çalışıyoruz. Tabi ki ticari faaliyetler şehrimizi daha ileriye götürmek için çok önemli. Biz Eskişehir halkından destek bekliyoruz.

“AVM”LERİN SAHTE İNDİRİMLERİNE DİKKAT

Özellikle indirim günlerinde Eskişehir halkının daha dikkatli olması lazım. Çünkü normalde fiyatları çok yüksek tutup daha sonra normal hale çekip, büyük indirim adı altında halkın bütçesini zor durumda bırakıyorlar. Eskişehir’de yıllardır bu işi yapan mesleğinin hakkını veren esnafların markalı kaliteli ürünleri çok ucuza sattığını biliyoruz. Eskişehir halkımız araştırma yaparsa bunu görecektir. İki tane çarşımız var Kapalı çarşı ve Yunusemre halk çarşısı. Halkımız oralardan aldıkları ürünleri büyük alışveriş mağazalarından aldıkları ürünlerle muhakkak karşılaştırsınlar. Eskişehir halkımız bizleri tercih etsinler.

AHİLİK KÜLTÜRÜ ÇALIŞMALARIMIZ.

Ahilik Gümrük ve Ticaret bakanlığımız Ahilik geleneğini yeni nesile taşımak için önemli adımlar atı. Ahilik haftası kanun içinde kutlanması için TBMM’den geçti ve artık resmi kutlama etkinliği oldu. Ahi Evran veli ticaret hayatının ahlakını düzenlermiş. Halkın şikayetlerini değerlendirip, kötü mal satanları cezalandırırmış. Ahilik o gün esnaf ve sanatkarları yetiştirerek halka çok önemli hizmetlerde bulunmuş. Ahilik teşkilatı sadece ticaret hayatını düzenlememiş, asker yetiştirmiş, devletin önemli çalışmalarına katkıda bulunmuş, Osmanlı teşkilatının kuruluşunda önemli rol oynamış bir teşkilattır. Selçuklu dan gelen bir gelenek. Ahilik geleneğini ve göreneğini yeni nesile aktarmak için etkinlikler ve eğitim panelleri düzenliyoruz.

HALKIMIZ DA BİZLERE SAHİP ÇIKSIN.

Esnaf ve sanatkara daha iyi hizmet verebilmek için yeni çalışmalar yapıyoruz. Öğrenmenin yaşı ve zamanı yok. Eğitime önem vereceğiz. Mesleki eğitime ağırlık vereceğiz. Teşkilatlarımızı yeniden dizayn ederek daha iyi ve teknolojik ortamlar oluşturacağız. Esnaf ve sanatkarın Eskişehir halkına en iyi hizmeti vermesini sağlayacağız. Halkımız da bizlere sahip çıksın. Esnafın tatlı dili ve güler yüzü o soğuk “AVM”lerde yok. Esnaf ve sanatkarlarımız mahallelerinin ışığıdır.” Diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.