Site Rengi

DOLAR 32,3862
EURO 35,1212
ALTIN 2.325,46
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

‘Şehir Metruk Binalardan Temizlenmeli’

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de belediyelerin sorumluluk alanlarında bulunan metruk binaların ortadan kaldırılması hakkındaki toplantı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında yapıldı.  
Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Ali Muhiddin Varol, Aslan Avşarber, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Engin Dinç ve ilgililer katıldı.

Metruk binaların tespit edilmesi ve sonrasında yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda konuşan Vali Çakacak, İçişleri Bakanlığının talimatıyla ülke genelinde metruk binaların ortadan kaldırılması için seferberlik başlatıldığını açıkladı. 

“İlimizdeki metruk bina sıkıntısından elbirliğiyle kurtulacağız” diyen Vali Çakacak, konunun hassasiyetinden bahsederek, belirli plan çerçevesinde yapılan çalışmalardan hızlı sonuç alınması gerektiğine vurgu yaptı. 
Geçtiğimiz ay yapılan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, metruk binalar ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması ve yıkımlarının sağlanması için kaymakamlıklara, belediyelere ve ilgili kurumlara kurulun aldığı kararın iletildiğini hatırlatan Vali Çakacak, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerini ilgilendiren konuda, valilere verilmiş önemli yetkilerin bulunduğunu, metruk binaların yıkımıyla ilgili yeterli hukuki dayanağa sahip olduklarını kaydetti. 
Terk edilmiş, içinde insan yaşamayan, uyuşturucu başta olmak üzere bir takım suçlara yer olarak kullanılması muhtemel, görünümüyle her an çökecekmiş gibi duran ve tehlike arz eden binaların ilçe kaymakamlıklarınca oluşturulacak kurul tarafından yerinde tespit edilmesini isteyen Vali Çakacak, kurul üyelerinin yapacağı çalışmaların önemli olduğunu bildirdi. 
Toplantıya katılanlara sırasıyla söz veren Vali Çakacak, şehir merkezi ve ilçelerin kısa sürede metruk binalardan temizlenmesi konusunda katılımcılardan daha fazla hassasiyet göstermelerini ve daha fazla mesai harcamalarını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.