Site Rengi

DOLAR 32,3669
EURO 34,9579
ALTIN 2.325,33
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Şehirlerarası ulaşım zamlandı

15.08.2019
A+
A-

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde şehirlerarası toplu taşıma ücretlerine yüzde 20 ile yüzde 30 oranlarında değişen rakamlarda zam yapıldı. Böylece 2017 yılı Ocak ayında yapılan son zammın ardından bir yıl sonra şehirlerarası ulaşım bedelleri yeniden zamlanmış oldu.
Yeni zamlara göre daha önce 8 TL olan Bozüyük-Eskişehir arası ulaşım bedeli 10 TL’ye yükseldi. Yine daha önce 7 TL olan Bozüyük-Bilecik arası ulaşım bedeli ise 9 TL’ye yükseltildi. Ayrıca Bozüyük-İnegöl arası ulaşım bedeli 10 TL’den 12 TL’ye, Bozüyük-Kütahya arası ulaşım bedeli ise 11 TL’den 13 TL’ye yükseldi.
Zamlarla ilgili olarak kooperatif yetkilileri, uzun süre zam yapmamak için direnmelerine rağmen sürekli artan mazot fiyatları ve işçilik maliyetlerini öne sürerken vatandaşlar yapılan zamların çok yüksek düzeyde olduğunu belirterek zam oranlarına tepki gösterdiler. Vatandaşlar, “Büyük şehirlerde çok daha uzun mesafelere daha düşük fiyatlarla gidile bilinirken bu yapılan zam oranları insafsız ve açgözlülükten başka bir şey değildir. Zaten son zamanlarda öğrenci tarifesinden ücreti kabul etmeyip öğrencilerden de tam fiyatı alıyorlardı. Defalarca şikâyette bulunmamıza rağmen ilgilenen olmadı. Nasıl olsa bunların bir denetleyeni yok. Bizler tepkisiz ve sorgulayan bir toplum olmadıkça daha nice zamlarla karşı karşıya kalırız” diyerek tepkilerini gösterdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.