Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Şehit Ve Gazi Ailelerine Devlet Övünç Madalyaları Takdim Edildi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de düzenlenen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcih Töreni'nde 13 şehit ve gazi ailesine Vali Özdemir Çakacak tarafından ‘Devlet Övünç Madalyası’ takdim edildi. 

Bir otelde gerçekleştirilen tören programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Vali Özdemir Çakacak bir konuşma yaptı. Vali Çakacak, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Eskişehir Valiliği’ne gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarının Tevcih Töreni vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan ve gururunuza ortak olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Vatanı için hayatlarını ortaya koyan gazilerimiz ve ölümü hiçe sayan aziz şehitlerimiz sayesinde hür ve bağımsız olarak yaşıyoruz ve geleceğe umutla bakıyoruz. Bugün Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz bu madalya ve beratlar aslında sembolik bir anlam taşıyor. Lütfen bunları kabul ederken devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığın bir nişânesi olarak kabul edin." dedi. 

Vali Özdemir Çakacak, konuşmasının ardından sırasıyla şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Doğukan Kılınç, malül gazi Jandarma Uzman Çavuş Göktürk Güller, şehit Piyade Binbaşı Mithat Dunca, şehit Ulaştırma Hava Teknisyen Kıdemli Başçavuş Hüseyin Uluçeşme, şehit Polis Memuru Uğur Ürker, şehit Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Gençer, şehit Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, şehit Hava Uçak Bakım Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı, şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı, Malül Gazi Piyade Er Ümit Kandemir, şehit Piyade Uzman Çavuş Serdar Eğe ve şehit Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan'a verilecek Devlet Övünç Madalyalarını yakınlarına taktim etti. 

Diğer yandan düzenlenen törene; Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Harun Karacan, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. 
Düzenlenen tören toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.