Site Rengi

DOLAR 32,3752
EURO 35,0539
ALTIN 2.326,91
BIST 9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

‘Sen de Engelsiz Doktor Ol’ dediler

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi öğrencilerinin meslek hayatlarında hastalarla daha iyi iletişim kurması amacıyla ‘İki Elin Sesi’ projesi hayata geçirildi.
Ülkemizde yaklaşık üç milyon engelli birey bulunmakta olup bunların bir kısmını da işitme engelli vatandaşlar oluşturuyor. İşitme engellilerin sosyal hayatta yerlerini alabilmeleri, kendilerini soyutlamadan çevreleriyle sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri için onlarla ortak bir dilin olması zorunludur. Özellikle sağlık kurumlarında işitme engelli hastalarla, sağlık kurumuna adımlarını attıkları andan itibaren giriş işlemleri, şikayetlerini öğrenme, hikayesini alma, tedavi süreci ve diğer birçok konuda iletişim sorunları yaşanmaktadır. Bu konuda bir açıklama yapan ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, bu konuda bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Arslantaş, “Bu durum göz önüne alınarak, tıp öğrencilerinin meslek hayatlarında karşılaşacakları işitme engelli hastalarla daha sağlıklı iletişim kurabilmeleri ve uzun vadede çalıştıkları kurum genelinde işaret dili tercümanlığı yapabilmeleri amacıyla yurt genelinde TurkMSIC (Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği) tarafından ‘İki Elin Sesi’ projesi hayata geçirilmiştir. Proje kapsamında Fakültemiz TurkMSIC kulübü öğrencileri ile Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından işaret dili eğitimi gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz öğrencilerinin birçok alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları konusunda da duyarlı olmaları gurur kaynağımız olmuştur. Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak, öğrencilerimize toplum yararına olan tüm faaliyetlerinde her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
Engelleri aşarak ‘İşaret Dili Eğitimi Kurs Bitirme Belgelerini’ almaya hak kazanan Tıp Fakültesi öğrencileri için, ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda tören düzenlendi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, Odunpazarı Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mustafa Asım Elbinsoy, Müdür Yardımcısı Osman Altuntaş ve Eğitici Nilay Arslan’ın da katıldığı törende öğrenciler belgelerini alırken, “Sen de engelsiz doktor ol, gel ve ellerini konuştur” mesajı verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.