Site Rengi

DOLAR 32,4657
EURO 34,8326
ALTIN 2.478,35
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 21°C

SEV 27 Yaşında

15.08.2019
A+
A-

25 Temmuz 19991’de kurulan Sivrihisar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı (SEV) 27. yaşını kutlamanın gururunu yaşıyor.  
SEV’in kuruluşunun 27. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan SEV Başkanı Naci Şakar, “SEV kuruluşundan günümüze kadar, verdiği hizmetler ve istenilen hedefe ulaşma konusunda beklentileri gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktadır. Vakfımızın amacı, birlik ve beraberlik içinde, tarih, kültür ve evliyalar diyarı Sivrihisar’ı ülke geneli yanında dünyaya tanıtmaktır” dedi. 

Sivrihisar’ın tarihteki önemine değinen Şakar, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Tarih süresince pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Sivrihisar, yine tarih süresince 8 isimle tanınmış olup konunun bilim insanları, her ismin ortalama 300 yıl yaşadığına değinmekte, buna göre 2400 yıllık bir geçmişe sahiptir. Sivrihisar sırasıyla Etiler, Lidyalılar, Frigler, Hititler, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı imparatorluğuna ev sahipliği yapmıştır. Sivrihisar altın çağını Selçuklular döneminde yaşamış, şehir uç beyliği yanında, bir ilim ve irfan merkezi olup bünyesindeki 14 medresenin varlığı, burada yetişen ürünleri dünyaca bilinen ve kabul gören değerlerin yetiştiği bir belde idi. Sivrihisar adeta bir eyalet merkezi niteliğinde olup, cami, medrese, kümbet, han, hamam gibi inanç ve sosyal tesislerle donatılmış ki bunların ünlüleri Anadolu’nun en ünlü büyük ahşap direkli camisi Ulu Cami ki, UNESCO tarafından dünya mirası olarak değerlendirilmiştir. Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet döneminde her alanda önemini ispatlamıştır.” 

Eğitimde Örnek İlçe
“Sivrihisar, Cumhuriyet döneminden günümüze kadar eğitim konusunda Anadolu’da örnek olmuş bir beldedir” diyen Şakar, şunları söyledi:

“Okur yazarlık oranının yüzde 98,5 olduğu ilçe nüfusunun yüzde 43’ü öğrencilerden oluşmakta, 8 Anadolu lisesi, ESGOGÜ’ye bağlı meslek yüksek okulu mevcut olan, ilçede halkımız ve hayırsever hemşerilerimizin eseri olan pek çok eğitim birimiyle övünmekteyiz. Başta eğitim olmak üzere tüm konularda bağışta bulunan hemşerilerimize şükranlarımızı sunarız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.