Site Rengi

DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

‘Sevginin Adı Yunus Emre’

15.08.2019
A+
A-

Odunpazarı Belediyesi, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Sevginin Adı Yunus Emre’ konulu panel yapıldı. Panele, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda davetli katıldı. 
Etkinliğe katılım oldukça yüksekti. Eskişehirli yazar Mehmet Sadık Bozkurt, şair Ahmet Urfalı ve Afganistanlı Tayep Khan ‘ın katılalar arasındaydı. Şair Ahmet Urfalı, Yunus Emre’nin insan ve insanlık anlayışıyla, gönül ve insan-ı kâmil kavramları üzerinde durarak şiirlerinden örnekler verdi. Ayrıca Urfalı, ‘Yunus Emre’le Hasbihal İşitin Ey Yarenler kitabından’ şiirler okudu. 
Mehmet Sadık Bozkurt ise konuşmasında , Yunus Emre ve Yunus Emre’nin Eskişehirle özdeşlemesi üzerinde durdurken Afganistanlı Tayep Khan ise Yunus Emre’yi nasıl tanıdığını ve onun evrensel mesajı konularında konuştu. 
Panelde, Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Öğretim Görevlisi Kevser Candemir ve TÖMER öğrencileri yerel kıyafetleriyle Yunus Emre şiirlerini okudu. 
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da katılımcılar arasındaydı. Kazım Kurt konuşmasında “ Panelimize katılan hocalarımız ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. Yunus Emre konusunda çok projeler gerçekleştirdik ama bunları yeterli görmüyoruz. Yeni etkinliklerle Yunus Emre’yi anlamaya ve anlatmaya devam edeceğiz’’ dedi. 
Etkinliğin sonunda konuşmacılara, Kazım Kurt tarafından ‘plaket ve çiçek buketleri’ taktim edildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.