Site Rengi

DOLAR 32,5995
EURO 34,8109
ALTIN 2.499,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Seydişehir’de termal tesislerin inşaatı hızla yükseliyor

15.08.2019
A+
A-

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından temeli atılan Termal Sosyal Tesis alanında inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Bahçelievler çıkışı Ketirağılları bölgesinde yapım çalışmaları devam eden termal sosyal tesislerinin 2018 yılı sonlarına doğru vatandaşların hizmetine sulanacağını belirtti. Seydişehir’de Kasım ayında temeli atılan Konya ve bölgesinde, Seydişehir’in termal kaplıcaları ile anılacağını kaydeden Başkan Tutal, “İnşaat çalışmaları son hız devam ediyor. Belediye Termal Sosyal Tesislerimiz, vatandaşlarımıza hizmet verecek ve 6 milyon liraya mal olacak " dedi. Türkiye’nin ender şifalı sularından olan ve 43 derece sıcaklıkta olan bir su elde edildiğini belirten Başkan Tutal, "Hem termal, hem mineral, hem de sodyum bikarbonat yani sodalı su. İçmecesi ve kaplıcası olan bir su. Mide, bağırsak, şeker hastalığı, gut, böbrek taşı dökme, ameliyat sonrası hastaların iyileşmesi, cilt ve romatizma hastalıklarına iyi gelen bir su. Çalışmalarımızı başlattık. Kendi öz kaynaklarımızla yapacağımız bir tesis. 2018 yılı son aylarında bu sosyal tesisimizi kullanacağız. Temelini attığımız alan bin 550 metrekarelik bir alan. Taban alanı 2 bin 722 metrekare, inşaat alanı 4 bin 600 metrekare. 13 bin metrekarelik arsa üzerine oturan yaklaşık 6 milyon değeri olan bir proje. Projenin içerisinde 2 adet yüzme havuzu, saunası, hamamı, su buharı, fitness, kür odaları, seyir terasları, ikramlık alanları olan kadın ve erkeklere ait bir çalışma. Yatırımcılarımız var. Yer tahsisleri konusunda çalışmaların bazıları yapıldı. İnşallah Seydişehir’in çehresini değiştirerek iş istihdamı oluşturacak bir tesis olacak" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.