Site Rengi

DOLAR 32,3582
EURO 34,9598
ALTIN 2.324,80
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Sivrihisar’da KOSGEB Girişimcilik Kursu Açıldı

15.08.2019
A+
A-

Sivrihisar halkının kalkınması, ilçede iş imkânı sağlanması ve verilen desteklerden vatandaşların yararlanabilmesi adına Sivrihisar Belediyesi ve Kosgeb iş birliği ile Kosgeb Girişimcilik kursları açıldı. 
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün desteği ile 2016 ve 2017 yıllarında açılan 5 Kosgeb kursundan 150 kursiyer yararlanarak sertifikalarını alırken kişi başı 50 bin TL hibe ile 7 milyon 500 bir liralık kaynak imkânı sağlandı. Yapılan açıklamada, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Genç Çiftçilere 30’ar bin liralık hibe sağlayacak 2017 yılı programı Sivrihisar’da çeşitli yollarla duyurulmuş ve ilçeden çok sayıda başvuru olmuştur. İlçe genelinde 28 genç çiftçi arıcılık, ipek böcekçiliği, mantarcılık, kanatlı, büyükbaş, küçükbaş konularında yazdıkları projeler kabul edilmiş olup Eskişehir ve ilçeleri içerisinde Genç Çiftçi Projesi programından en fazla yararlanan ilçe “Sivrihisar” olmuştur. Sivrihisar’da yaşayan Canan Damlaca ve Şirin Çakar, Kosgeb hibesinden yararlanarak Yöresel Yemekler Restoranı açmış ve Sivrihisar’ın ilk kadın girişimcileri olmuşlardır. Yerel ve bölgesel kalkınmanın önemini bilen Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, her zaman Sivrihisar’ın kalkınması ve bu yolda ilçe vatandaşlarının bilinçlenmesi için çalışmalarına hızla devam etmektedir. Daha çok proje katılımının ve bu şekilde başarıların olması temennisiyle ilçemize hayırlı uğurlu olmasını dileriz” diye belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.