Site Rengi

DOLAR 32,3606
EURO 34,9791
ALTIN 2.321,68
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

“Sonsuza Akan Deniz” adlı program yoğun ilgi gördü

15.08.2019
A+
A-

Bozüyük Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından Hz. Mevlana Vuslatının 744. yılı nedeni ile düzenlenen “Sonsuza Akan Deniz” adlı program yoğun ilgi gördü.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Keskin, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Gençlik Spor İlçe Müdürü Rüştü Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Susam, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam ve vatandaşlar katıldı. Katılımcıların ilgi ile izlediği programda birbirinden duygulu müzikler eşliğinde; Hz. Mevlana’nın yaşamı, Şems ile buluşması canlandırılarak şiirsel bir dil ile anlatıldı. Ayrıca programın bir bölümünün işitme engelliler için işaret dili ile çevirisi yapıldı. Programın sonunda kısa bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Levent Susam “Hz Mevlana gibi Allah dostlarının öğretileri yalnızca yaşadıkları dönemi değil asırlar sonrasını dahi aydınlatmaktadır. Şu aşikârdır ki günümüzde Hz. Mevlana ve onun gibi aşk erlerinin öğretilerine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Mevlana Hz.’lerinin hayatından ve öğretilerinden kısa bir bölümü sizlerle paylaşmaya çalıştığımız programımızda, büyük bir okyanustan sadece birkaç damlayı sizlerin gönüllerine aktarabildiysek ne mutlu bizlere. Sizlere sergilediğimiz bu program iki saatten ibaretmiş gibi görünse de hiçbir profesyonel destek almadan sadece kurumumun güzide öğretmenleri ve emektar çalışanlarının üstün gayretleriyle düzenlendiği için ayrıca onur duymaktayım” dedi.
Müdür Susam konuşmasının sonunda programın hazırlanmasına vesile olan İlçe Kaymakamı Hasan Yaman’a, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya, Bozüyük Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği’ne, bu gecenin mimarları Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerine teşekkür etti. Konuşmanın ardından bu muhteşem gösteriyi sunan tüm program ekibi sahneye davet edilerek, görev alan herkese plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.