Site Rengi

DOLAR 32,5968
EURO 34,8683
ALTIN 2.494,71
BIST 9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

SÖZPER MALUL-DER Kuruldu

15.08.2019
A+
A-

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Sözleşmeli Personel ve Malul Derneği (SÖZPER MALUL-DER) Eskişehir'de Genel Merkezini faaliyete geçirdi.

E. Uzman Jandarma Abidin Kocabuğa Başkanlığında açılan derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren SÖZPER MALUL-DER Genel Başkan Yardımcısı E. Uzman Jandarma Ferit Körlü, "Derneğimizin genel merkezi Eskişehir'dedir. 5 kişiden oluşan yönetim kurulumuz bulunmaktadır. Denetleme kurulu sayısı 3, yedek yönetim 5, yedek denetleme ise 3 kişilik personelden oluşmaktadır. Türkiye genelinde Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı'nda 35 bin sözleşmeli er ve erbaş görev yapmaktadır. Bunların bazıları Kuzey Irak, Afrin ve sınır birliklerinde görev almaktadır. Vatanı için canını feda eden bu kahramanların özlük hakları maalesef kısıtlıdır. Askeri kışlalarda yatmaktadırlar. bu arkadaşların cep telefonları bile kısıtlı durumlarda kullandırılmaktadır. Kurulduğumuz ilk günden bu yana siyasi temsilcilerle de görüşmeler yaptık. Derneğimizi anlattık. Bunların kanunları ve tüzükleri ve yönetmeliklerinin biran önce hayata geçirilmesi konusunda da kendileri ile istişarede bulunduk. İnşallah bundan sonra da bu kardeşlerimizin özlük hakları ile ilgili konularda mücadelemizi yapacağız. Derneğimizin diğer illerde şubelerini açmak ve temsilciliklerini kurmak adına çalışmalara başladık. " diye konuştu.

Ayrıca "6191 Sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu'nun 1111 sayılı yükümlü Er Kanunu'ndan ayrılarak Sözleşmeli Erbaş ve Er statüsünün statü değişikliği yapılarak Uzman Er yada Uzman Onbaşı Statüsüne dönüştürülmesi için çalışmalarımız, devam etmektedir." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.