Site Rengi

DOLAR 32,5221
EURO 34,8484
ALTIN 2.428,53
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Süha Muzaffer Yazdı…TEPEBAŞI’NA ZİHNİ ÇALIŞKAN MI ACABA?

15.08.2019
A+
A-

17 Nisan 2018 tarihli köşemde "Burhan Sakallı sahaya mı iniyor" isimli yazımda bugünleri görerek Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Burhan Sakallı'nın olacağının işaret fişeklerini vermiştim. 22 Kasım tarihinde de yani resmi açıklamadan 5 gün önce Haber Ötesi sütunlarından AK Parti'nin adayı Sakallı oldu denilmişti. Hayırlı olsun Burhan Sakallı bugünün konjektüründe Yılmaz Büyükerşen'in karşısında en dişli ve en akil adaydır. Hatta seçimi kazanacak tek adaydır. Burhan Sakallı ile ilgili düşüncelerimi bir sonraki yazıda geniş bir perspekftifte kaleme almayı planlıyorum.

AK Parti Büyükşehir adayını belirledikten sonra hızla rotayı ilçelere çevirdi. Taşra ilçelerin yanında Odunpazarı ve Tepebaşı için de adaylar en geç 10 Aralık tarihine kadar ilan edilecek duyumları kuvvetle muhtemel. Şöyle bir inceledigimizde Odunpazarı için Volkan Doğan'ın işi hemen hemen tamam gibi gözüküyor. Olaganüstü durumlar hasıl olmazsa Volkan Doğan partisinin Odunpazarı Belediye Başkan Adayı olacak.

Gelelim Tepebaşına; Ahmet Sivri, Dr. Hasan Karakan, Hasan Tuç aday adayı oldular İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca'da dün istifa etti ve o da Tepebaşı Belediye Başkan aday adayı müraacatını yaptı.

Alfabetik sıraya göre ilerlersek Ahmet Sivri bölgenin sivrilen degeridir denildi. Özellikle Belediye Meclisinde ve iş dünyasındaki başarıları sıralandı. Doktor beyi hiç tanıyamadık zaten vasat adaydır diye üstü çizildi. Hasan Tuç içinde Kurucu Merkez ilçe Başkanlığı görevinde sonra bir TP macarasından dolayı bazı vekiller şerh koyduğu bilgisi dolaşıyor. Kaynarca içinde tanınırlık anketlerinde çıkmıyor genç ve henüz 350 bin nüfuslu bir metropol adaylığını götüremez deniliyor. Peki geriye kim kalıyor bir düşünün taşının. Hafızanızı birazcık kurcalayıp 2014 seçimlerine dönün derim. Geçtigimiz yerel seçimlerde AK Parti'nin Tepebaşı'nda üç aday adayının arasında öne çıkan ve bugün İl Başkanlığı makamında oturan Zihni Çalışkan kalıyor.

Evet yanlış duymadınız. 15 yıl Belediye Meclis üyeliği 17 yıl Muhacir Dernekleri'nde Başkanlık yapmış hukukçu. Hem siyaseti, hem sivil toplum teşekkülü yöneticiliğini bilen isim olan Çalışkan Tepebaşı Belediye Başkan adaylıgına yakındır. Madem teşkilattan olması isteniyor buyurun mevcut il başkanı daha fazla tanınırlığı yüksek daha partili daha sosyal daha entellektüel…

Lakin Zihni beye 24 Temmuz tarihinde il başkanlığı tevdii edilirken herhangi bir yere aday olmama noktasında Genel Merkezin bir  koşulunun olduğu da biliniyor. Bu koşul çiğnenir mi çiğnenir. Siz Ahmet Sivri gibi bir isme itiraz ediyorsanız, siz Hasan Tuç gibi Eskişehirspor Genel sekterliği görevini üstlenen AK Parti'nin Kurucusu her biri farklı farklı sosyal katmanlarla sıcak diyalogları olan bir ismi 2010 yılına ait Gazete küpürleriyle yıpratma tevessülünde olursanız, adama sorarlar, Hasan Tuç AK Parti kuruluşunda ter dökerken emek harcarken tüm maddi gücüyle koştururken sen neredeydin. Yoksa AK Parti'nin varlığından haberdar degilmiydin diye. Çünkü malum bir ittifak süreci var ve MHP tabanıyla en sıcak ilişkilere sahip olan isimde mevcut aday adayları içinde Hasan Tuç gibi gözüküyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde 10 Aralık tarihine kadar bu tür söylemler devam edecektir diye düşünüyorum. Ama bir takım dengeler gözetilecek diye Tepebaşı'nda yeni bir Nevzat Önder vakası yaşanmak üzere ….

20104'te Odunpazarı için nasıl Sayın Önder'in adaylığı konusunda hata edildigi konuşuluyorsa bugun de o hata bir benzeri Tepebaşı'nda yapılırsa AK Parti bir 5 yıl daha kaybeder diye düşünüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.