Site Rengi

DOLAR 32,4936
EURO 34,9335
ALTIN 2.432,00
BIST 9.790,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Süha Muzaffer’den ‘Osman Yüksel’ Paylaşımı

15.08.2019
A+
A-

Dün Eskişehir gündemine bomba gibi düşen, AK Parti Eskişehir kurucu il başkanı Osman Yüksel'in MHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı üzerine, ajansımız yazarı Süha Muzaffer sosyal medya platformu Twitter adresi https://twitter.com/MuzafferSuha üzerinden çarpıcı tespit ve yorumlarda bulundu.

"Osman Yüksel, MHP'den 'büyükşehir aday adayı' olmuş
Şimdi sizlere Osman Yüksel ile ilgili çeşitli kaynaklardan derlediğim her yönüyle Osman Yüksel profilini anlatacağım" diyen Süha Muzaffer'in, AK Parti'deki ilk ayrışmayı, kadim dostu Ayhan Arslan'ın merkez ilçe başkanı olması isteğine rağmen; Hasan Tuç'un 'merkez ilçe başkanı' yapılması üzerine yaşadığını belirtti.

Osman Yüksel'in parti içindeki ayrışmalarını, kavga ve hesaplarını, kırgınlıklarını, kızgınlıklarını, milletvekilliği hayâllerini, belediye başkanlığı hayâllerini ve özel hayatını ele alan işte o tweetler:
"Osman Yüksel, MHP'den 'büyükşehir aday adayı' olmuş
Şimdi sizlere Osman Yüksel ile ilgili çeşitli kaynaklardan derlediğim her yönüyle Osman Yüksel profilini anlatacağım.
Osman Yüksel, ANAP İl Yönetim Kurulu Üyesi iken, AK Parti'nin Eskişehir Kurucu İl Başkanı olmuştur. Tek şartı kadim dostu Ayhan Arslan'ın 'merkez ilçe başkanı' olması isteğine rağmen; Hasan Tuç, 'merkez ilçe başkanı yapılınca AK Parti'de ilk ayrışmasını böylelikle yaşamış oldu. Osman Yüksel, AK Part'de ilk kavgasını 'merkez ilçe başkanı' Hasan Tuç ile yaşadı. Partiye üye olanları tüzük gereği merkez ilçe yönetimi kayıt yapınca delege hesabından dolayı, zaten kendisine rağmen İlçe başkanı olan Tuç ile amansız bir mücadeleye girdi. İlk mlletvekili adaylık rüyasını il başkanı olduktan hemen sonra görmeye başladı. O günkü eşinin ablası, MHP Antalya Milletvekili Nesrin Ünal'ı arayıp: "Kayınvalide yaşadı. Kızı vekildi. Şimdi damadı da vekil oluyor." diyerek vekillik arzusunu dışa vurdu.

Osman Yüksel, ilk milletvekili aday adaylığı teşebbüsünü 3 Kasım 2002 seçimleri öncesi yapmıştır. Teşkilat temayülünden 1. sırada çıkmasına rağmen hakkı yenilerek liste dışı bırakılmıştır. AK Parti, Osman Yüksel'i 2004 Yerel Seçimlerinde, 'İl Genel Meclisi 1.sıra Adayı' yaparak, hatayı telafi ederek onu taltif etmiştir. 2004-2006 yılları arasında Eskişehir Valiliği, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı yapmıştır. Osman Yüksel, siyasi hayatının ikinci gazına gelerek 21 Nisan 2006'da AK Parti 1. Olağan Kongresi'nde, il başkanlığına aday olmuş ve yeyzesinin oğlu Fikret Dönmez'i 2 oyla geçerek yeniden AK Parti il başkanı olmuştur. 

Osman Yüksel, siyasi hayatının en büyük gafına o gece imza atarak: 'Genel merkeze rağmen kazandım' demiştir. 2 ay boyunca yaptığı il başkanlığında yönetim kurulu üyelerinden biri, bugünün AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da vardı. İki ay süren il başkanlığı sürecinin ardından, il ilçe ve tüm delegelerle beraber görevden rl çektirilerek bir kez daha haksızlığa uğramış. Merkez ilçe başkanı Av.İbrahim Poyraz'la beraber yasaklı listesinde olmuştur. Osman Yüksel 2011 seçimlerinde yeniden milletvekili aday adayı olmuş, teşkilat temayülünde 4.sırada yer almasına rağmen aday yapılmayarak mağduriyeti devam etmiş, 2014'te Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı olmasına rağmen bir sefer daha umduğunu bulamamıştır. Yılmadan siyasi mücadelesine devam eden Osman Yüksel, 2015 ve 2018 seçimlerinde tekrarAK Parti'den milletvekili aday adayı olarak şansını denemiş, her defasında geri çevrilmiş, bir türlü vekillik hayâline kavuşamamıştır. İsmi Eskişehir Ticaret Odası için de geçen Osman Yüksel, son dönemde milletvekili Harun Karacan ile çok yakın ilişkiler içinde olmuş. ETO seçimlerinde Harun Bey'in desteklediği Erdoğan Tekgöz'ün listesinde seçime girmiş, burada da muvaffak olamamıştır.

Artık AK Parti'den umudunu yitiren Osman Yüksel, rotayı MHP'ye çevirip dün MHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüşerek MHP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştur. İyi bir ticaret erbâbı olan Osman Yüksel, otomotiv ve akaryakıt istasyonları sektöründe uğraş vermektedir. En son geçtiğimiz perşembe günü bir bozacıda Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ve İbrahim Atıcı ile birlikte poz veren Osman Yüksel’e kararının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.