Site Rengi

DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Süne Mücadelesi Başlıyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, kent genelinde bu yıl yapılacak süne mücadelesi kapsamında eğitim düzenlendi. 
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile ilçelerde görevlendirilen teknik ekip başkanları ve görevli personeller katıldı. Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Emine Sever, buğdayın Türkiye’nin ürettiği en önemli tarım ürünlerinden biri olarak toplumun temel besin maddeleri içerisinde yer aldığını ve buğdayda yüzde 100'e kadar varan verim ve kalite kayıplarına neden olabilen süne zararlısı ile mücadele etmenin zorunlu olduğunu belirtti. 
Bu yıl yapılan kışlak sürveyleri sonucunda, süne popülasyonunda artış yaşandığının tespit edildiğini belirten İl Müdürü Sever, teknik ekiplere söz konusu zararlı ile teknik talimatlara göre entegre mücadele prensipleri doğrultusunda zamanında ve etkin mücadele yapabilmek amacıyla eğitim düzenlendiğini söyledi.

2019 yılında süne mücadelesi çalışmalarının kentte 204 bin 631 hektar hububat ekili alanda, ilçelerde oluşturulan toplam 20 ekip ve 72 teknik personel ile mesai saati gözetilmeksizin yürütüleceğini ifade eden Sever, ayrıca sürveyler sırasında rastlanılan süne harici zararlı ve hastalıklar hakkında da çiftçilere gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını açıkladı. 
Yapılan konuşma sonrası eğitimde, teknik personele sürvey çalışma aşamaları ve süne mücadelesi konusunda ayrıntılı bilgi verilmesi ve soru-cevap bölümüyle sona erdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.