Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Tambova: ‘Siyaset Akıl Ve Olgunluk Gerektirir’

15.08.2019
A+
A-

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova yaptığı yazılı açıklamada siyasetin akıl ve olgunluk gerektirdiğini vurguladı.

Seçimlere sayılı günler kala, her dönemde olduğu gibi heyecanın artttığını ve bazen de bu heyecan dolaylısıyla, siyasi etik ve nezaket dışı girişimlerde bulunulduğunu belirten Tambova "Her zaman söylediğimiz gibi siyaset akıl ve olgunluk gerektirir ve bu ikisinden biri eksik ise verimli olamaz. Ancak, şehrimizde bazı siyasetçilere baktığımızda ikisinden de yoksun olduğunu üzülerek görmekteyiz.
Bugün itibariyle ülke genelinde DSP'nin yeniden halkın teveccühüne Mazhar olacağını gören, başta ana muhalefet partisi ve bizzat, CHP'nin parti meclisi üyesinin ifadesiyle 'küçük paydaş' yani 'İyi Parti' mensupları da DSP'nin rüzgarından hayli rahatsız olmuş durumdalar. Yazık ki! Yeni kurulan bu parti, en başından gidip CHP’ye angaje olmuş ve milletvekili transferleri sayesinde genel seçime girebilmiş, yerel seçimlerde de belediye başkanlarını adeta pazarlık konusu yapmışlardır. Eskişehir'de tüm kamuoyu önünde gerçekleşen bu pazarlıklarda ne yazık ki, istediklerini elde edememiş ve bu süreçte verdikleri yanlış ve tutarsız beyanatlarla da siyasi tarihimizde hak ettikleri olumsuz yeri almışlardır. İttifak içinde oldukları partiden istediklerini alamamış ve daha seçim başlamadan bizzat işbirliği içinde oldukları partiye bile yenilmişlerdir. Bütün bu yaşanan hezimetin acısını adeta DSP'den çıkarmak ister gibi, partililerin sosyal medya üzerinden, DSP aleyhinde paylaşım yapmalarını ciddiye almayıp, cevap bile verme gereği görmemiş, siyasi nezaketimizi korumaya özen gösterdik.
Ancak! Partinin il bazında en üst yöneticisi konumundaki bir kişinin, yani İyi Parti İl Başkanının sosyal medya hesabı üzerinden partimizle ilgili yapmış olduğu paylaşım en hafif tabiriyle karalama, iftira ve rencide etmeye dönük maksatlı bir paylaşımdır. Bunu hangi gerekçeyle yapmış olduğunu bilmemekle beraber, kendisinin siyasi bilgiden ve ciddiyetten uzak olduğunun açık bir ifadedir. Daha önce basının açıkça şahit olduğu, vermiş olduğu beyanatın tam tersini söylemesi ve hepimizin çok yakından tanıdığı bir basın mensubumuzun da tepkisini çekmiş ve bu il başkanının çelişkili ifadeleri sebebiyle haberi yaparken zor durumda kaldığını da unutmamak gerekmektedir. Bütün bu gelişmeleri bir araya getirdiğimizde, bu partinin mensupları, öncelikle kendi genel merkezlerinden ve güç birliği yaptıkları partiden beklentilerine karşılık bulamamış ve bu olumlusuz ruh halini partimize yansıtmış olmaları, akılla izah edilecek bir durum değildir. Bu süreçte belki dikkat çekmek için de yapılmış bir hareket de olabilir. Paylaşılan videonun tamamen kurgu olduğu ve DSP'yi yıpratmak için servis edildiği açıkça görülmekte iken, bir kişin il başkanı sıfatıyla böylesi asparagas ve karalamaya dönük bir kurguyu sayfasında paylaşmış olması, siyasette hiç bir etik kural tanımadığının da bir göstergesidir. Buradan da çok net anlaşılmakta, başta iktidar partisi, ana muhalefet ve sözde Millete umut olarak kurulmuş, ancak kurulduğu günden bu yana CHP'nin peşine takılmış, tek başına seçimlere girebilme iradesi bile gösterememiş olan bu parti de dahil, herkes DSP'nin bu ülkede tek seçenek olacağının farkındadırlar ve bütün korkularının ve partimizi yıpratma çabalarının gerçek sebebi de budur.
Buradan, paylaşımı yapan il başkanına sesleniyorum! Sizler böyle sosyal medya üzerinden siyaset yaparak siyasette fazla yer edinemezsiniz. Ama DSP 34 yıldır var ve bundan sonra da var olacaktır. Herkes şunu kabullenmelidir ki, Bu ülkenin de bu şehrin de geleceği biziz. Sizler bizi karalamaya çalışmaktan vazgeçip, milletin teveccühünü almaya çalışsanız sizin için daha faydalı olacaktır. Bu çirkin davranış sebebiyle, başta İyi Parti il başkanı ve il başkanları adına Sn milletvekili ve adaylarının partimizden özür dilemelerini bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.