Site Rengi

DOLAR 32,5700
EURO 34,7581
ALTIN 2.495,33
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Tanzanya Ankara Büyükelçisi Eskişehir’de

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir TÜMSİAD Başkanı Ali Engiz, Tanzanya'nın Ankara Büyükelçisi Prof. Elizabeth Kiango Kiondu, TÜMSİAD ve ESO nun daveti üzerine "Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm, Eğitim, Sanayi İş Konseyi" Programı Kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Eskişehir'e geldi.

Eskişehir TÜMSİAD ve ESO'nun daveti üzere kente gelen Kiondu, Eskişehir Valiliğini, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünü, ziyaret edecek. Şehrimizdeki Turizm açısından önemli olan Odunpazarı Evlerini, Türk Dünyası Bilim Kültür Merkezini ve İnşaat ve Tarım üretimi yapan Organize Sanayi'deki fabrikaları ziyaret edecek.

Kentin ekonomik ve turizm yapısı hakkında Büyükelçi Kiondu'ya veren Engiz, Eskişehir'in hem tarımda, hem sanayide, hem turizmde, hem de eğitimde önemli bir şehir olduğunu anlattı.

Eskişehir'de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Kiondu da Tanzanya ve Türkiye-Eskişehir arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti. Ülkesinin Afrika'da önemli bir jeopolitik noktada olduğunu ifade eden Kiondu, "Tarım, işbirliği yapmak istediğimiz alanlardan birisi. Ayrıca geniş doğal rezervlere sahip bir ülkeyiz. Diğer sahip olduğumuz potansiyellerden biri de enerji alanları. Biz hidroelektrik santralleri üzerine çalışıyoruz. Aynı zamanda jeotermal enerjiye de sahibiz ve bu da işbirliği yapabileceğimiz alanlardan biri. Pamuk üretimi yapıyoruz ve pamuk işletme ve üretimi alanlarında yine işbirliğini geliştirmeye hazırız. Türk yatırımcılarını Tanzanya'daki verimli bu topraklarla ilgili işbirliği yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Engiz, programın pazartesi akşamı Tümsiad Başkanlığını ziyaret edecek Kiondu, Tümsiad üyeleri ile bir araya geleceğini, Salı günü de Eskişehir Sanayi Odası üyeleri ile biraraya geleceğini bildirdi.

Tümsiad Eskişehir Şube Başkanı Engiz, Tanzanya ile bir kaç yıl içerisinde 50 milyon dolara ulaşacak bir ticaret hacmi planladıklarını ifade ederek, bu yıl içinde ülkeye bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.