Site Rengi

DOLAR 32,3695
EURO 35,0258
ALTIN 2.325,72
BIST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Tarımsal Sulamada Yeni Sistem

15.08.2019
A+
A-

Piyasaya sürülen yeni tarım sistemleri çiftçilerin de yüzünü güldürüyor. Tarımsal sulamada yeni ürünlerin geliştirilmesiyle birlikte oluşturulan seperatör (ayırıcı) sistem çiftçilere büyük kolaylık sağlıyor. 
Eskişehir’de bir tarım fuarında sergilenen ‘ayırıcı plastik filtreli sistem’ olarak bilinen seperatörü vatandaşlara tanıtan Pazarlama Müdürü Fatih Karadeniz, ürünle ilgili detaylı bilgi verdi. Karadeniz, “2010 yılından bu yana tarım sektöründeki sulama filtrelerinde gördüğümüz açık ve lüzumdan dolayı bu sektöre girmekte ve ürün geliştirmekte yarar gördük. 2010 yılında ‘Seperatör’ ismini verdiğimiz sulama filtresini geliştirmeye başladık. 2 yıl deneme ve Ar-Ge sürecinden sonra 2014 yılında bunu pazara sunduk” diyerek kum, mil ve siltli sularda yüzde yüz ayrıştırmayı sağlayan bir ürün ürettiklerini belitti. 
Sektöre girmeden önce pazar araştırması yaptıklarını ve çiftçilerin şikayetlerini dinlediklerini söyleyen Karadeniz, “Bu konuyla ilgili diğer üretici firmaların çözüm sağlayamadığını gördük. Bu lüzum üzerine seperatörü geliştirdik. seperatörün diğer ürünlerden farkı şu; yüzde yüz çalışma koşulları sağlandığında kum, mil ve silt gibi partikülleri ayrıştırıp 150 – 130 mikron arasında çıkışlı temizlikte su verebilmektedir. Firmamız İzmir’de Kemalpaşa Organize Sanayisi’nde bulunup yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yapmaktadır” şeklinde konuştu. 
Çiftçilerin bu ürünü neden tercih ettiklerini anlatan Fatih Karadeniz, “Diğer ürünler partikülleri ayrıştırmada yetersiz kalıyor, ama bizim ürünümüz yüzde 100 partikülleri ayrıştırabiliyor. Hem hafif partikülleri hem de sudan ağır partikülleri ayrıştırmakta yüzde 100 sonuç elde ediyoruz, tıkanma sağlanmıyor. Çiftçi, bundan şöyle memnuniyet sağlıyor; tıkanma meydana geldiğinde damlama borularında ekstra işçilik, damlama borularının kaybı ve ürünün kalitesinde(dekortesinde) düşme yaşıyorlar. Biz bu sorunu hafifletmiş oluyoruz hatta komple kaldırmış oluyoruz bundan dolayı da bizi tercih ediyorlar” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.