Site Rengi

DOLAR 32,3733
EURO 34,9950
ALTIN 2.325,67
BIST 9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Tehlikeli Oyun!

15.08.2019
A+
A-

Parklarda ve şehir merkezlerinde sıkça rastladığımız süs havuzları, zaman zaman çocukların oyun yerleri oluyor. Son derece tehlikeli olan süs havuzlarına yaklaşmak bile zararlıyken, bazı aileler çocuklarına hiç bir uyarıda bulunmadan oyun oynamalarına izin veriyor. Opera Tramvay Durağı'nın karşısında yer alan parkta bulunan süs havuzunu birçok çocuk oyun parkı olarak kullanıyor. Ailelerinin gözünün önünde yapılan bu tehlikeli oyuna rağmen çocuklara hiç bir uyarı yapılmıyor.

Hem elektrik kaçaklarına hem de birçok mikrobik hastalıklara davetiye çıkaran süs havuzları, çocukların kesinlikle uzak durmaları gereken yerlerin başında geliyor. Bir çok uzmanın defalarca yaptığı uyarılarına rağmen ailelerin bu durumu görmezden gelmesi son derece düşündürücü.

Uzmanlar, süs havuzlarının bakteri ve mikrop oluşumuna açık yerler olduğunu söylerken, bu yerlerin cilt, göz, solunum yolu ve bulaşıcı hastalıklara davetiye çıkardığını belirtiyor.

Süs havuzlarının hastalıklara açık yerler olduğunu belirten uzmanlar, aileleri şu sözlerle uyardı;

"Bu yüzden aileler çocuklarını buralardan uzak tutmalılar. Buralarda yüzmek çok tehlikeli. Çünkü buralarda elektrik kaçağı da olabiliyor. Bugün süs havuzuna giren bir kimsede hemen hastalık belirtileri ortaya çıkmaz ama bir kaç gün sonra ateş, vücutta deri dökülmesi, kulak ağrısı, gözde kızarıklık, kaşıntı ve ishal gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu tip belirtilerin görülmesi durumunda ailelerin hemen bir hekime başvurması gerekir. Çünkü bu belirtiler süs havuzlarından bulaşabilecek olası hastalıkların belirtisi olabilir.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.