Site Rengi

DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Tek-Çift Uygulaması Bitti Ama Taksiler Boş Kaldı

Tek-Çift Uygulaması Bitti Ama Taksiler Boş Kaldı
06.05.2020
A+
A-

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında taksilerdeki tek-çift plaka uygulamasının kalkmasının ardından Eskişehir’de duraklar yeniden araçlarla doldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Mayıs’ta yaptığı açıklamaların ardından, Covid-19 tedbirleri kapsamında hayata geçirilen taksilerdeki tek-çift plaka uygulaması kaldırıldı. Erdoğan’ın bu uygulamanın kaldırıldığını duyurmasının ardından bir müjde de Eskişehir Valiliği’nden geldi. Eskişehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 5 Mayıs 00.00 itibariyle taksilerdeki tek-çift plaka uygulaması kaldırıldı.
Artık Eskişehir’deki bütün taksiler normal çalışma düzenlerine geri dönebilecek. Öte yandan, hijyen ve temizlik tedbirleri alınmaya devam edecek.
Valiliğin açıklamasının ardından Eskişehir Şoförler Odası, bünyesindeki tüm şoförlere tek-çift uygulamasının kaldırıldığını kısa mesaj ile duyurdu. Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Suat Er’in adıyla gönderilen mesajda, “Sayın üyelerimiz; Eskişehir Valiliği’nin almış olduğu karar doğrultusunda tek-çift plaka uygulaması 4 Mayıs 00.00’dan itibaren sona ermiştir. Şoför esnafımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi. Haberi alan taksiciler ise sevinçle kontak çevirdi.

“Uygulama kalktı ama taksiler hala boş”
Eskişehir’de İstiklal mahallesindeki bir taksi durağında çalışan Mesut Evcim, uygulamanın kaldırılmasının işleri açısından iyi olacağını belirtti. Korona virüs tehlikesinin hala geçmediğini ve çok dikkatli olduklarını aktaran Evcim, “Tek-çift plaka uygulaması kaldırıldı, bütün ticari plaka sahiplerine zaten Şoförler Odası’ndan da mesaj geldi. Artık çalışma düzenimiz normale dönecek. Ancak Eskişehirlilerin durumdan haberi yok sanırım. Dışarısı zaman zaman kalabalık ama taksiler boş. Aslında bir açıdan da böyle olması iyi. Vatandaşlarımızın tedbirlere dikkat ettiğini gösterir bu durum. Biz de taksiciler olarak araçlarımızın havalandırılmasına, temizliğine ve araçlardaki mesafe kuralına oldukça dikkat ediyoruz. Maskesiz zaten çalışmıyoruz. Taksi kullanacak olan vatandaşların içi rahat olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.