Site Rengi

DOLAR 32,5752
EURO 35,0138
ALTIN 2.432,68
BIST 9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

TELEFON DOLANDIRICILARI İLK DURUŞMADA BERAAT ETİ

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de telefon dolandırıcılığı yaptıkları sırada yakalanan 3 sanık, yargılandıkları davanın ilk duruşmasında beraat etti. 
Eskişehir’de Tahir K., kendisini arayan telefon dolandırıcılarına 77 bin lirasını kaptırdı. Yeniden 150 bin lira para istenince dolandırıldığını anlayan Tahir K., durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda telefonda 150 bin lira isteyen şüpheliler İsa O., İbrahim E.’Yİ suçüstü yakaladı. Ekipler, iki şüpheliyi yönlendiren Adil A‘yı de daha sonra gözaltına aldı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüphelilerin yargılanmasına 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde başlanıldı. Görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklar, olayda 77 bin lirası dolandırılan Tahir K., ile avukatlar hazır bulundu. Duruşmada kendisini savunan sanık İsa O., “Ben olayı günü Tahir Karasu’dan para almak için gitmiştim. Ancak orada beni polisler yakaladı. Öncesinden alındığı belirtilen 77 bin lirayı ben almadım” dedi. 
Diğer sanık İbrahim E., ise savunmasında şunları söyledi: “Bize İsa ile birlikte Şanlıurfa’dan geldik. Tahir Karasu’dan belirtilen 77 bin lirayı biz almadık. Olay günü biz İsa ile birlikte para almaya gittik. Dolandırıcılık suçu olduğunu bilmiyorduk. Biz Adil’in yönlendirmesiyle gittik. Adil’in alacağı olduğunu düşündük.” 
Tahir K., ise dolandırıldığı olayı şu şekilde anlattı: 
“Benden 10 bin ve 67 bin lira olmak üzere iki kez ayrı ayrı para istendi. Bu paraları hazırladım. Buluşma yerine gittim. Bir erkek şahıs geldi ve teslim ettim. Bu paraları teslim ettiğim kişi aynı erkekti. Huzurda bulunanlar benim para teslim ettiğim kişi değil. Üçüncü kez aranıp 150 bin lira istenince dolandırıldığımı anlayarak, polis ekiplerine bildi verdim. Polis ile birlikte hareket ederek, buluşma yerine gittim. Polis tarafından hazırlanan poşeti, sanık İsa’ya teslim ettiği sırada ekipler yakaladı. Sanıklardan şikayetçiyim. Zararım halen giderilmedi.” 
Duruşmada sanıkların avukatı Cem Duman ise yaptığı savunmada, suçlamaları kabul etmeyerek, “Sanık uzun süredir cezaevindedir. Suçun yasal unsurları oluşmamıştır. Beraatine ve tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz. Eylem teşebbüs aşamasında dahi değildir” dedi. 
Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, İsa O., İbrahim E., ve Adil A.'nın haklarında yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle haklarında beraat kararı vererek, tahliyelerine karar verdi. 
Heyet, dolandırılan 77 bin lira hakkında da suç failinin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.