Site Rengi

DOLAR 32,4835
EURO 34,5918
ALTIN 2.480,32
BIST 9.545,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 16°C
Cts 19°C

Tepebaşı Belediyesi’nden ‘Yılanları Öldürmeyin’ Çağrısı

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, son dönemlerde artan yılan görülme vakalarına dikkat çekerek, tabiatın dengesi için bu hayvanların öldürülmemesi gerektiğini bildirdi. Yetkililer, mahallelerinde yılan gören vatandaşların hemen Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleriyle iletişime geçmelerini istedi.  
Konuyla ilgili Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yılanların görülmesindeki artışla ilgili özellikle tarım alanlarına yakın komşu olan mahallelerden son zamanlarda belediyeye şikayetler gelmeye başladığına dikkat çekildi. 
En son Aşağısöğütönü Mahallesi’nden gelen ihbar doğrultusunda adrese giden Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yılanı yakalayarak meskun mahal dışındaki doğal yaşam alanına bıraktıkları belirtildi.

Yılan gören vatandaşların Tepebaşı Belediyesi yetkilileriyle iletişime geçinilmesinin istenildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
“Yılan, özellikle bahar ve yaz aylarında çok sık görülen bir hayvandır. Yağışların bu sene çok olması ve sıcakların aniden artması sonucu tabiatta bir hareketlilik yaşandığı için daha çok açık alanlarda, sık otluklarda, ağaçlık, çalılık aralarında yılana rastlamak mümkündür. Hatta yaz aylarında bazen ev içlerine dahi girerler. Doğal dengenin sağlanmasında, özellikle tarla farelerin mücadelesinde de en etkin mücadeleyi yılanlar yapar. Bunun için yılanlar görüldüğü zaman hemen paniğe kapılıp öldürülmemesi gerekir. Tepebaşı Belediyesine haber verilirse ekipler, hemen bahse konu yere giderek yılanı bulunduğu ortamdan alıp uygun bir yaşam alanına bırakır.”

Çoğu yılanın zehirli olmasından dolayı vatandaşların bu konuya dikkat etmesi gerektiğini de aktaran yetkililer, yılan ısırması durumlarında ısırılan yerin biraz yukarı kısmının sıkıca bağlanarak kalbe giden kan akışının yavaşlatılmasının ve hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmasının gerektiğini de kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.