Site Rengi

DOLAR 32,3307
EURO 35,0310
ALTIN 2.282,61
BIST 8.974,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 27°C

Tepebaşı Ziraât Odası Başkanı Buluşan: ‘Aracılar, Komisyoncular Kaldırılsın’

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, marketlerin biber ile patlıcan satmama kararının isabetli olduğunu belirterek, "Üretici örgütlerine, pazarcılar odasına görev verilerek üreticiden tüketiciye direk ürün pazarlanması sağlanmalı" diye belirtti. 
Hükümetin acilen hal mevzuatını çıkarmasını isteyen Buluşan, “Komisyoncular, aracılar kaldırılsın. Marketlerin bu kararlarına saygı duyulmalı sebze ve meyve satış yapmama kararı da alsınlar. Günlük taze sebze ve meyve satış yapacak manavlar, ziraat ürünler satış yerleri ya da sebze ve meyve marketleri aracılığı ile komisyonculuk aradan kaldırılmalı. Böylece esnaf, üretici alın terinin karşılığını alabilecek halkımız daha ucuza sebze ve meyveye kavuşacaktır. Ülkemizde ürün planlaması ve planlı pazarcılık sağlanacaktır. Afetleri bile ranta çeviren fırsatçılar var bu ülkede. Sonuç olarak üretici örgütlerine, pazarcılar odasına görev verilerek üreticiden tüketiciye direk ürün pazarlanması sağlanmalı. Böylelikle arz talep dengesi ile fiyatlar düşebilir. Hükümetimiz bir an evvel bu acımasız olaylara el koymalı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.