Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Tepebaşında ilaçlama çalışmaları sürüyor

15.08.2019
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından haşerelere yönelik ilaçlama çalışmaları sürüyor.
Tepebaşı ilçe merkezinde ve kırsalda haşere ile mücadele eden ekipler, yıl boyunca rögar, foseptik ve sineklerin üreyebileceği potansiyeldeki yerlerde larva ilaçlaması gerçekleştiriyor. Ekipler, özellikle hayvancılık yapılan yerlerde, arıcılık faaliyetlerini de göz önüne alarak gübrelikler ve sinek üreme potansiyeline sahip sulak alanların bulunduğu mevkilerde planlanan program dahilinde, 2 grup olmak üzere 10 personel ile ilaçlama yapıyor. İlaçlamaya dahil edilen diğer noktalar ise bodrum katları, su birikintileri ve metruk binalar. Çalışmalar sırasında, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen renksiz, kokusuz ilaçlar ve son teknoloji araçlar kullanılıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Yusuf Selek, “Merkez mahallelerde çalışmaların sona erdiğini söyledi. Selek, “Kırsal mahallelerde ise gübre ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Bölgemizde 10 bine yakın sivrisinek, karasinek üreme noktası tespit ettik. Bu yerler belirli bir periyodda ilaçlanıyor. Bahar ve yaz mevsimine yurttaşlarımızın karasinek ve sivrisinek zararlıları yönünden rahat girmeleri için gerekli çalışmaları yapmaya ve yurttaşların daha sağlıklı bir Tepebaşı’nda yaşamasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, vatandaşların, ilaçlama konusundaki istek ve şikâyetlerini Mavi Masa’nın 444 44 26 numaralı telefonunu arayarak dile getirebileceklerini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.