Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

THK’dan ‘2020 Dünya Hava Oyunları’ ve 2018 yılı sportif havacılık faaliyetlerine ilişkin açıklama

15.08.2019
A+
A-

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’ndan (THK) yapılan açıklamada, 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de gerçekleştirilmesi için gayretle çalışan Türk Hava Kurumu’nun, aralarında ABD gibi çok güçlü 7 rakibine karşı verdiği mücadelede ipi göğüslemeye çok yakın olduğu belirtilerek, 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasının dünya sportif havacılığının kalbinin 3 yıl boyunca Türkiye’de atmasını sağlayacağını ve 2018, 2019 ve 2020 yılı Havacılık ve Eğitim Faaliyetleri Planlamasını radikal bir şekilde etkileyeceği bildirildi.
THK’dan yapılan açıklamada, THK’nın tüm sportif ve amatör havacılık faaliyetlerini ulusal ve uluslararası yasal, idari ve teknik mevzuata uygun olarak 93 yıldır olduğu gibi 2018 yılında da aynı azim ve heyecanla sürdürmeye devam edeceği belirtilerek, “Türk Hava Kurumu 2020 yılında beşincisi yapılacak Dünya Hava Oyunları’nın (World Air Games) Türkiye’de yapılması için son dönemeçte mücadelesini sürdürüyor. 5 yılda bir yapılan ve ilki 1997 yılında yine Türk Hava Kurumu’muz tarafından gerçekleştirilen Dünya Hava Oyunları’nın sonuncusu 2015 yılında Dubai’de icra edildi. Bir yılı aşkın süredir güzel Türkiye’mizin ev sahipliği yapması için çaba sarf ettiğimiz 5. Dünya Hava Oyunları, katılımcı sayısı açısından Olimpiyat Oyunları’ndan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonudur. Türk Hava Kurumu’muz 1929’dan beri 100’ü aşkın üyesi olan Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI)’nin kadim, faal ve en saygın üyeleri arasındadır. O günden bugüne gelişmiş alt yapısı ve yetişmiş teknik kadrolarıyla kesintisiz olarak Türkiye’nin Milli Hava Sporları Kontrol Otoritesi (NAC) unvanını taşımaktadır. Bakanlar Kurulumuzun tanıdığı yetkiyle ülkemizin yegane Hava Sporları Federasyonu’dur. Bu yükümlülük ve sorumluluğu gereği 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de gerçekleştirilmesi için gayretle çalışan Türk Hava Kurumu, aralarında ABD gibi çok güçlü 7 rakibine karşı verdiği mücadelede ipi göğüslemeye çok yakındır” denildi.
Türk milletinin ve devletinin, 93 yıldır Türk Hava Kurumu’ndan hayati desteğini bir an olsun eksik etmediğinin bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Biz de bu destek sayesinde Türk havacılığının muasır medeniyetler seviyesini aşması için büyük çaba sarf ettik ve büyük başarılar elde ettik. Aynı azimle Drone Çağı’nın eşiğinde bulunduğumuz bu dönemde rakiplerimizi elimine ederek 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasını sağlayacak güç, deneyim, tecrübe ve kararlılık içerisindeyiz. 2020 Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de yapılması hiç kuşkusuz dünya sportif havacılığının kalbinin 3 yıl boyunca ülkemizde atmasını sağlayacak ve 2018, 2019 ve 2020 yılı Havacılık ve Eğitim Faaliyetleri Planlamasını radikal bir şekilde etkileyecektir. Bu nedenle, her yıl Aralık ayında yapılan ve takip eden yılın Ocak ayında ilan edilen; eğitim faaliyetleri, ulusal ve uluslararası şampiyonalar, kulüp, branş ve sporcu seminer programları, milli takımların belirlenmesi gibi çalışmalar Ocak-Şubat 2018 döneminde gerçekleşecek ve Şubat 2018 sonunda yayınlanacaktır. 2020 Dünya Hava Oyunları’nın, ülkemizde Türk Hava Kurumu koordinasyonunda gerçekleştirilmesi gayesiyle verilen çetin mücadelenin başarılı olması ve Dünya Hava Oyunları’nın Türkiye’de gerçekleşmesi halinde devletimize, milletimize, Türk Hava Kurumu’na ve Türk sporcularına hayırlı uğurlu olmasını dileriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.