Site Rengi

DOLAR 32,3852
EURO 35,0493
ALTIN 2.326,85
BIST 9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

TİKA, Bosna Hersek’te ATKAP ile ilk yardım gönüllüleri eğitmeye devam ediyor

15.08.2019
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türk Kızılayı ve Aliance Of İnternational Doctors (AID) işbirliğinde gerçekleştirilen Acil Tıp Kapasite Artırma Programı (ATKAP) devam ediyor.
TİKA, Kızılay ve AID işbirliğinde 2017 yılında başlanan ATKAP, Bosna Hersek faaliyetleri kapsamında yılın ilk yarısında Acil Durum Müdahale Eğitimleri Giriş Modulü ve Acil Durum Müdahaleleri Temel Eğitim Modülü, Afet Zararlarının Azaltılmasında Toplum Liderlerinin Eğitimi ile İlk Yardım ve İlk Yardım Gönüllüsü Eğiticileri eğitimleri düzenlenmişti.
Bosna Hersek’te düzenlenen söz konusu eğitimlerde başta Saraybosna Klinik Merkezi, Federasyon Sivil Koruma Müdürlüğü, Merhamet Derneği, UDM olmak üzere Bosna Hersek’ten çok sayıda kamu kurum/kuruluşları ve STK’ları aktif şekilde yer aldı. 2017 yılının ikinci yarısında, daha önce TİKA, KIZILAY işbirliğinde Bosna Hersek’te eğitimleri tamamlanan 23 Bosna Hersekli İlk Yardım Gönüllüsü Eğiticisi ile birlikte, ihtiyaç duyulan yerlerde ilk yardım eğitimlerinin verilmesi için ihtiyaç duyulan eğitim alan ve materyalleri TİKA tarafından sağlandı.
2017 yılı Ekim ayında, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Çalışanlarına Yönelik İlk Yardım Gönüllüsü Eğitimi ile İUS’un çeşitli birimlerinde görev alan 18 kişiye eğitim imkânı verildi. 2017 yılı Kasım, Saraybosna Novi Grad Belediyesi Dağ Arama Kurtarma Birliği İlk Yardım Gönüllüsü Eğitimi ile Bosna Hersek Saraybosna Belediyelerinden olan Novi Grad Belediyesi bünyesinde yer alan birliğin 23 üyesine eğitim imkânı sağlandı.
2017 yılı Aralık ayında ise, Srebrenik Spor Federasyonu İlk Yardım Gönüllüsü Eğitimi ile 40 gönüllüye ilk yardım eğitimi verildi. Yerel eğiticilerle düzenlenen İlk Yardım Gönüllüsü Eğitimlerine 2018 yılında da devam edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.