Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9598
ALTIN 2.325,27
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

Tiyatro Anadolu, 25. Yaşını Kutladı

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümünü başarıyla tamamlayan öğrencilerden oluşan ve Türkiye’nin ilk profesyonel üniversite tiyatro grubu olan Tiyatro Anadolu, sanat hayatındaki 25’inci yaşını düzenlenen etkinlik ile kutladı. 
Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan da katıldı. Konuklara çeşitli ikramların yapıldığı organizasyonda, 25 yıllık gösteri döneminde kullanılan kıyafetler ve nostaljik fotoğraflar da sergilendi. Program, mini bir tiyatro gösterisi ile başladı. Çeyrek asırlık grubun geçmiş gösterilerini ve sanat hayatını özetleyen tanıtım videoları sonrası Tiyatro Anadolu topluluğu, ‘Kundakçı’ isimli oyunu ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

""

"Tiyatro konusunda bir ilki başarmış durumdayız" 
Düzenlenen organizasyon ile ilgili görüşlerini paylaşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Tiyatro Anadolu bugün itibariyle çeyrek asırlık bir birimimiz oldu. Gerçekten bundan çok mutluyuz. Anadolu Üniversitesi, ilklerin üniversitesi. Tiyatro konusunda da bir ilki başarmış durumdayız. Çünkü profesyonel bir tiyatro topluluğu, ilk kez bir üniversite bünyesinde gerçekleşti ve 25 yıldır Tiyatro Anadolu’muz hem öğrencimize, hem personelimize, hem de şehrimize hizmet veren çok önemli bir birimimiz oldu. Yüzlerce oyun sergiledi. Tabii, önemi şu aslında Tiyatro Anadolu’nun; sadece profesyonel bir topluluk olmakla kalmadı, zaman zaman öğrencilerimiz de profesyonel tiyatro sanatçılarının içerisinde onlarla birlikte oldular. Onlar için de çok güzel bir deneyim oldu. Hem konservatuvar eğitimi alırken, hem de profesyonel bir ekiple, bir tiyatro oyunu içerisinde bulunma deneyimini elde ettiler. İnşallah, Tiyatro Anadolu daha nice oyunlarla karşımıza çıkacak. Ben Tiyatro Anadolu’nun kurulmasında emeği geçen yöneticilerimize, sanatçılarımıza, yardımcı personelimize özellikle çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da inşallah sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice oyunların sergilenmesini diliyorum” şeklinde konuştu. 

""
"Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatrosu" 
Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Biçer, düzenlenen organizasyonun kendileri için büyük bir gurur olduğunu dile getirerek, “Kurumların, organizasyonların çeyrek asır kutlamaları çok önemlidir. Çünkü günümüzün değişken dünyasında, kapanmadan, 25 yılını tamamlayan organizasyonlar gerçekten çok az. Biz bugün büyük bir kıvanç duyuyoruz. Tiyatro Anadolu, şehrimizin ve ülkemizin sanat faaliyetlerine çok büyük katkılar sunan bir kurumumuz. Bundan 25 yıl önce rahmetli Ergin Orbey’in sanat önderliğinde perdelerini açmıştı. İlk oyunu da ‘Ben Anadolu’ydu. O günden bugüne hem bizim tiyatro bölümü öğrencilerimiz için hem öğretmenlerimiz için önemli bir mektep oldu. Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel üniversite tiyatrosudur. Tiyatro Anadolu’nun ilgi bakımından görülmesi gereken noktada olduğunu kabul etmiyorum. Daha çok bilinmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

""

"Tiyatro Anadolu, tabii ki bugünlere kolay gelmedi" 
Tiyatro Anadolu Genel Sanat Yönetmeni Enis Yıldız ise, 25 yıllık bir geçmişe sahip olmanın Tiyatro Anadolu’nun ne kadar önemli bir topluluk olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: 
“Bugün 25’inci yılımızı kutluyoruz. Tiyatromuza destek vermiş, çalışmış ve hala üniversitemizin birimlerinde tiyatromuz için canla başla çalışan insanları konuk ediyoruz. Tiyatro Anadolu, tabii ki bugünlere kolay gelmedi. 1993’te kurulduğunda seyirciye kendimizi ispatlamak zorundaydık. Oyuncular da halka ilişkiler elemanı gibi biletlerin satımından, afişlerin asımına kadar birçok şeyle uğraştılar. Zamanla seyircimiz oturdu. Bu imkanlara sahip olduktan sonra da biz daha büyük işlere yürümeye başladık.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.