Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

TÜGİK Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Kabul Edildi

TÜGİK Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Kabul Edildi
28.01.2021
A+
A-

Türkiye’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Genç İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Heyeti İstanbul Vahdettin Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜGİK heyetine hitaben konuşmasında; yüksek faize kesinlikle karşı olduğunu, ekonominin toparlanma döneminde olduğunu, rekabetin yüksek faizle olmayacağını, ülkemizin yüksek faizle kalkınacağını inanmadığını belirtti. Erdoğan: “Siz iş insanlarının mesajları önem arz ediyor. Neden önem arz ediyor? Çünkü siz iş insanları şu anda yatırımcı konumundasınız. Dünyada şu anda (-) faizle kredi veren finans kuruluşları var mı var. O zaman bize ne oluyor da %20’nin üzerine çıkıyoruz? Ama kimse kusura bakmasın. Ben bu ülkenin Cumhurbaşkanıysam sonuna kadar yüksek faizle mücadele edeceğim. Her zaman da dile getireceğim. Çünkü ülkemin, yüksek faizle kalkınacağına inanmıyorum.” dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan; ekonomi ve hukuk alanındaki reformların tamamlandığını belirterek; “Yakında kapsamlı bir şekilde kamuoyuna paylaşılacaktır. Ekonomide temel hedeflerden birisi fiyat istikrarıdır. Cari açıkla mücadelede yapısal önlemler alındı” ifadelerini kullandı.
2020 yılında kurulan şirket sayısının salgına rağmen %20 artarak 101.318’e ulaştığını her gün yeni şirketlerin kurulduğunu söyledi. Ekonominin toparlanma evresine girdiğini belirtti.

TÜGİK’ten yapılan açıklamada: “Bu çalışma toplantısında TÜGİK heyeti tarafından dile getirilen görüş ve önerilere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoğun ilgisi, desteği ve net talimatlarıyla belki de daha önce başka hiçbir sivil toplum kuruluşuna nasip olmamış derecede somut kararların alınmasına vesile oldu. Pandemide en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen hizmet sektörünün özel bir takım vergi kolaylıklarının getirilmesi, banka kredilerinin ertelenmesi ve finansmana erişilmesinin kolaylaştırılması konusunda taleplerimizi olumlu karşıladı. KGF Kredilerinin kullandırılmasına ilişkin ilişkin düzenlemelerin yapılarak suiistimallerin önüne geçilmesini, Navlub giderlerinin yüksekliği, ihracata karşılaşılan konteynır eksikliği ve Azerbaycan tarafından ülkemize uygulanan %36’lık yüksek gümrük vergisinin düşürülmesi için talep ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bizzat konuyu ele almıştır ve gerekli talimatları vermiştir. Bursa İnegöl ilçesine uluslararası mobilya fuar merkezinin inşaatının başlatılması ve hizmete sunulması için Cumhurbaşkanımızın talimatı olmuştur.

Samimi ve verimli şekilde geçen toplantıda Eskişehir’i ve bölgeyi temsilen katılan TÜGİK Yüksek İstişare Kurulu Genel Sekreteri Tezcan Karakuş, şehir ve bölge ile ilgili beklentilerin ve durumu özetleyen konularda: “Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgeleri’nde imalatçı ve üretici olmayanların Organize Sanayi Bölgeleri’nde fabrikalar ve arsaları satın aldığını, bu durumun da ülkenin üretimini ve istihdamını olumsuz etkilediğinisöyledi. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Eskişehirspor’u takip edip, ilgilendiğini belirterek “Umut ediyorum ki Güzel şeyleri başaracağız. Gönlüm her zaman Eskişehirspor’dan yana.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.