Site Rengi

DOLAR 32,4905
EURO 34,9546
ALTIN 2.435,08
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

TÜGVA’dan Hatim Programı ve Sabah Namazı Buluşması

15.08.2019
A+
A-

TÜGVA Eskişehir Şubesi Üniversite Koordinatörlüğü aylık olarak okudukları hatimleri bu ay şehit Fethi Sekin için okudu. Cumartesi sabah namazında Reşadiye Camii'nde bir araya gelen gençler namazdan sonra yaptıkları hatim duasını şehit Fethi Sekin'in ruhuna hediye ettiler. Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in de katıldığı programda TÜGVA Eskişehir İl Temsilcisi Fatih Sert; 'gençliğin şehitlerini unutmadığını ve bu tür çalışmalarla vatanımıza karşı ahde vefa gösterdiğini' anlattı. Görevlerinin bu tür çalışmalarla bitmediğini ve daha fazlasını yapacaklarını açıklayan Sert, gençlere teşekkür etti. Eskişehir Üniversite Koordinatörü Mehmet Şirin Aslan ise, programın ardından şunları söyledi:
‘’İstiklal Marşı'nda diyor ya şair:
'Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı'
Biz bu toprağı bize vatan kılan şehitlerimizi düşünmek, onları anmak zorundayız. Onların bize vatanı nasıl sunduğunu bilmek zorundayız. Şehit Fethi Sekin, düşmanları gördüğünde saklanabilirdi. Ama canı pahasına yürüdü teröristlerin üzerine ve şehit oldu… Biz bu kahramanları unutursak vatansız kalırız!" Namazdan sonra çorba içip dağılan gençler bir sonraki şehit için hatim okuma çalışmalarına başladı.

TÜGVA Eskişehir Üniversite Koordinatörlüğü'nün yaptığı 'Kardeşlik Halkası programında bu seferki konu "Fikir Sahası" idi. Ülkemizde fikir sahasında bağımsızlık mücadelesini işleyen TÜGVA felsefik akımların analizini yaparak gençlerle atölye çalışması yaptı.

Necip Fazıl Kısakürek kitapları üzerinden yapılan programın hocası Özer Yılmaz mutlak fikrin bütün fikir sahasındaki rolünü anlattı. Eskişehir Üniversite Koordinatörü Mehmet Şirin Aslan program için şunları belirtti: "Yapılan çalışmalar dünü ve bugünü anlatan çalışmalar oluyor genelde. Biz bunların üzerine yarının fikirsel oluşumunu işlemeye çalışıyoruz. Tartışarak dünya görüşümüzü zenginleştirmek ve dünyaya fikirsel katkıda bulunmak istiyoruz."

Geç saatlere kadar süren programda aynı zamanda saz eşliğinde ezgiler de okuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.