Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

TÜGVA’dan ‘Türk Dünyası Eğitim Başkenti’ Müjdesi ile İlgili Açıklama

15.08.2019
A+
A-

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Haziran 2018 Eskişehir Mitingi'nde Eskişehir'in 'Türk Dünyası Eğitim Başkenti' müjdesi ile ilgili bir açıklama yaptı. İl temsilcisi Fatih Sert, yaptığı açıklamada 'TÜGVA olarak bu müjdeden ötürü memnûniyet duyduklarını ve bu sebebden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükrân ve minnetlerini ifâde ettiklerini' vurguladı. Ayrıca Sert, bu müjde ile 'azimlerinin ve çalışmalarının bir kez daha tetiklendiğini söyledi ve Nabi Avcı'ya da teşekkür etti.

TÜGVA İl Başkanı Fatih Sert'in açıklamaları şöyle:
"Cumhurbaşkanımızın 12 Haziran’da şehrimize müjdelediği Türk Dünyası Eğitim Başkenti için, şükran ve minnetlerimizi ifade ederiz. Şehrimizin daha önce de Türk Dünyası Kültür Başkentliği yapmış olması, her dört kişiden birinin eğitim alanında olması ve nüfusunun ¼ ünün gençlerden oluşması, iki üniversitenin yanı sıra yeni açılan üniversitesiyle de millî eğitimde eğitim öğretim gören öğrencilerin Türkiye geneli başarılarıyla, Türk Dünyası Kültür Başkentliği esnasında birçok kalıcı hizmetlere vesile olmuş Prof. Dr. Nabi Avcı gibi hocalarımızın olması, Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere müjdelediği Türk Dünyası Eğitim Başkenti  öncülüğünü yapmada, bizlerin azmi ve çalışmasını bir kez daha tetiklemiştir."

"Anadolu'nun Türk yurdu hâline dönüşmesinde Eskişehir özeti"
Fatih Sert, açıklamasında devamla:
"Anadolu’nun Türk yurdu haline dönüşmesinde büyük katkıları olan Balkanlardan Kafkaslara Osmanlı coğrafyasının her mozaiğinin biz özeti olan Eskişehir; Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Seyyit Battal Gazi, Sücaattin-i Veli ve Taptuk Emre gibi ilmi ve yetiştirdiği talebeleriyle Kültür ve Eğitim alanında dünya çapında önderlik etmiş, yaşayışları ve söylemleri ile gençlerimize birçok miras bırakmış olan kıymetli büyüklerimizin yeni nesiller/gençler ile buluşturulması, gençlerin millî ve manevî değerler ile kişilikli, karakterli, geçmişinden aldığı bilgi ve tecrübeyle birlikte yaşama bilincini dün olduğu gibi bugün de tekrar doğru bir şekilde inşa edeceği çalışmalar için Türk Dünyası Eğitim Başkenti müjdesi mana kazanacaktır." ifâdelerini yer verdi.
 

TÜGVA İl Temsilcisi Fatih Sert sözlerini şöyle tamamladı:
"Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliği olarak bizler, bu taltif ve müjdeyle Türk Dünyası’na ve gençlere; insanı ve hayatı doğru bir şekilde tekrar okumayı, kadim kültürümüzü şekillendiren söz ve davranışları düşünen, doğru sonuçlar elde edip bunları uygulama cesaretini gösterebilen ve neticelendirebilen bir gençliğin yetişmesinde Türk Dünyası Eğitim Başkenti görevi içimizdeki gençlik ateşini tekrar alevlendirmiştir. Bu gurur ve heyecanla okumayı, düşünmeyi, uygulamayı ve cesareti öğreten başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, bu süreçte engin tecrübe ve bilgisinden istifade edeceğimizi düşündüğümüz Prof.Dr. Nabi Acı Bey'e şimdiden şükranlarımızı bildirerek şehrimize ve gençlerimize hayırlı olmasını dileriz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.