Site Rengi

DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

TÜKDES’ten ‘Suya Yapılan Zam Geri Alınsın’ Talebi

TÜKDES’ten ‘Suya Yapılan Zam Geri Alınsın’ Talebi
04.12.2019
A+
A-

Eskişehir içme ve kullanma suyuna Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) tarafından yapılan rekor zammı değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal “EBB toplum çıkarı için kendine tahsis edilen kamu kaynaklarını kâr amacıyla kullanmaktan vazgeçmelidir “dedi.

Genel Başkan Süleyman Bakal, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “EBB tarafından içme ve kullanma suyuna yapılan yüzde 60 fahiş, rekor zam şehir ve ülke gerçekleri ile uyuşmamaktadır. Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) Genel Kurulu; içme ve kullanma suyuna fahiş ve rekor zam kararı almıştır. ESKİ bu kararı ile; idareye tahsis edilen kaynak ve imtiyazları amacına uygun olarak kullanmadığını göstermiştir. Hiçbir kamu kurum ve kuruluşu belediyeler dâhil ürettiği mal ve hizmetlere EBB kadar fahiş ve rekor zam yapmamıştır. Meclis çoğunluğunun gücünü kullanan, ESKİ Genel Kurulu aldığı talimat sonucu; teklifleri dinlememiş, sivil toplumu/şehir dinamiklerini yok saymıştır. Talimat içme ve kullanma suyuna yüzde 60 rekor ve fahiş zam kararı olarak gerçekleştirilmiştir. Su haktır; çeşme suyu, EBB’nin finansman aracı olarak kullanılamaz. Tam aksine sübvanse edilmelidir.

ESKİ Genel Kurulunun içme ve kullanma suyumuza yaptığı fahiş ve rekor zam tüketici mecburiyetini istismarı niteliğindedir. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanından ; ESKİ ’nin kuruluş amacına aykırı, bu fahiş ve rekor zammı geri çekmesini istiyoruz. Şayet zam süreci tamamlanır ve uygulanması kesinleşirse; bu fahiş rekor zammın uygulanamaması için her türlü yasal yola başvuracağımız konusunda şimdiden EBB yetkililerini uyarıyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.