Site Rengi

DOLAR 32,5347
EURO 34,8622
ALTIN 2.422,43
BIST 9.703,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Bakal’dan EBB’ye Eleştiri

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir’de tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafından ders çıkarmalıdır. Hayvan Barınağı açarak, insan ve hayvan sağlığını koruyan önlemler almalıdır” dedi. 
Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, önceki günlerde sosyal medya üzerinden paylaşılan sokak köpeğinin tramvayla seyahatini değerlendirdi. Bakal, yaptığı açıklamada, paylaşılan fotoğrafın ülke genelinde ses getirdiğini belirterek, “Eskişehir kent merkezinde tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafı ülke genelinde yoğun paylaşım ve yorumlara sebep oldu. Bu paylaşımlardan en ilginci de Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımdı. Tepebaşı Belediyesinin “Estram’a binerek çarşıya gitmeye çalışan bu sevgili köpekçiği hoşgörü ile karşılayan yurttaşlarımıza ve onu çok kibar bir şekilde yaşam alanından uzaklaştırmayan @eskishirbb görevlilerine teşekkür ederiz” twitini paylaşan EBB resmi twitter hesabı “Çünkü Eskişehir.” yorumunu yapmış. EBB, tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafından ders çıkarmalı ve hayvan barınağı açarak; insan ve hayvan sağlığını koruyan önlemler almalıdır” ifadelerini kullandı. 

“Bu çok önemli sorun Eskişehirli tüketicilere güzelleme yapılarak çözülemez” 
Ayrıca Genel Başkan Bakal, belediyelerin görev ve sorumluluklarına değinerek, “5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları Madde 7-m fıkrasının büyükşehirin bütünlüğüne hizmet eden sosyal donatılar, bölge parkları, hayvanat bahçeleri, hayvan barınakları, kütüphane, müze, spor, dinlence, eğlence ve benzeri yerleri yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek; gerektiğinde amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerekli desteği sağlamak, amatör takımlar arasında spor müsabakaları düzenlemek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclis kararıyla ödül vermek” emredici hükmünü ihtiva etmektedir. EBB başkanı öncelikle yasanın kendine verdiği görevi yapmalı, acilen hayvan barınağı kurmalıdır. Eskişehir’de yaşayan tüketicilerin sağlık ve güvenliğinin korunması, hayvanların refah içinde hayatını devam ettirmesi için gerekli önlemleri almalıdır. Bu çok önemli sorun Eskişehirli tüketicilere güzelleme yapılarak çözülemez” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.