Site Rengi

DOLAR 32,6005
EURO 34,8189
ALTIN 2.493,24
BIST 9.473,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Tüm Bel-Sen Başkanından Basına Sözlü Hakaret

15.08.2019
A+
A-

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ergün Uzun’un, yaptığı basın açıklamasında gazetecilere hakaret edici sözler kullanması tepki gördü.

Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ergün Uzun’un yaptığı basın açıklamasında basın mensuplarını hedef alan sözleri tepki topladı. Bir yerel gazetede yayınlanan habere istinaden basın toplantısı yapan Ergün Uzun, basın mensupları için, “Zabıta arkadaşlarımızın iş yoğunluğu içerisinde 5 dakika çay içmeye, bir bardak su içmeye hiç mi hakkı yok. Sizler bürolarınızda klimalı odalarınızda akşama kadar chatleşip mesajlaşırken ve konuşurken, bizim arkadaşlarımızın hiç mi telefonu çalamaz, eşi dostu arayamaz söyler misiniz” dedi.
Yazın kavurucu sıcakta, kışın karda, soğukta sokakta çalışan, emek veren basın mensuplarına yönelik bu ifadeleri, gazeteciler tarafından tepki gördü. Uzun’un, zabıtaların hatalarını örtmek, kendilerini aklamak adına bir açıklama yaparken gece gündüz, yaz-kış ve kaza- çatışma- bayram, tatil dinlemeden canlarını tehlikeye atarak bir çok tehlikeyle karsı karsıya kalarak çalışan, gazetecileri küçük düşürücü sözleri tepkilere neden oldu.

Uzun, yaptığı açıklama sonrası gördüğü tepki üzerine gazetecilerden özür diledi. Ama tepkiler sürüyor. Biz de basına, habere, gazeteye gönül vermiş basın mensupları olarak Tüm-Bel-Sen Başkanı Uzun’u, bu küçümseyici tavrından dolayı kınıyoruz. Biz gazeteciler karda, kışta, savaşta, barışta, her türlü ortamda mesleğimizi icrâ ediyor, canımızı siper ediyoruz. Nitekim bizim mesleğimizin de şehitleri olduğunu, 15 Temmuz Şehitleri’nden Mustafa Cambaz’ın ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun uçağının düştüğü ânda yanında vefât edenlerden birinin de gazeteci olduğunu hatırlatırız. Sayın Uzun’un gazetecileri, basın mensuplarını küçümseyici tavrını, basın günü, gazeteciler günü gibi günlerde günümüzü kutladığı zaman hatırlayacağımızı bildiririz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.