Site Rengi

DOLAR 32,6924
EURO 34,8957
ALTIN 2.508,72
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

TÜMSİAD Başkanı Engiz Brundi’de

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Erdinç iş görüşmeleri yapmak üzere Bujurumba daki İşadamlarının daveti üzerine Afrika Ülkesi olan Burundi'ye gittiler.

"Uzun Zamandır Beklediğimiz Türk Misafirler"

Ekonomi Şehri hedefini koydukları Ngozi Valisi Nduwımana Albert Tümsiad Eskişehir Şube Engiz Onuruna Yemek Verdi. Yemekte Şehrin Başsavcısı, Güvenlik Müdürü, Askeri Komutanı ve İşadamları Katıldı. Ngozi Valisi Albert şehrimize "Uzun Zamandır Beklediğim Misafirlerin" geldiğini memnuniyet duyduklarını belirtti. Burundi Ülkesinin ve kendi şehrinin Ekonomik Şehir ilan edildiğini sizlerin ve Türkiye nin yatırımına ve teknolojisine ihtiyaçları olduklarını belirtti. Burundi de yeraltı madenleri, tarım, panik, hayvancılık ve ihracatımızın büyük bir bölümünü kapsayan kahve nin oldugunu belirtti. Vali Albert sehrimize gelen ilk Türklerin sizler olduğunu ve Tümsiad Üyeleri'ne her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Şehrimize gelmeniz bizler için çok memnuniyet verici tekrar görüşmek dileğiyle her zaman bekleriz dedi.

(TÜMSİAD) Tüm Sanayi İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Engiz, onurlarına verilen yemekten dolayı Ngozi Valisi Albert'e teşekkür etti.Engiz, Tümsiad'ın çalışmaları hakkında, yapılan faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Ankara Büyükelçisi Joel Nkurabagaya ile yaptığımız temaslardan sonra Eskişehire Burundi'li İş adamları ile geldiğini ve bizleri bugün buraya davet ettikleri için İşadamı Jean Pierre Nsabiyumva teşekkür etti.

Engiz Türkiye'nin 17 senede her alanda bir büyüdüğünü ihracatlarının 187 milyar dolar olduğu ve 2023 hedefimizin 500 milyar dolar ihracat olduğunu belirtti. Türkiyenin kalkınmasındaki destek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu ve işadamlarına Devletimizin birçok desteklerini olduğunu söyledi. Türk Mallarının kaliteli olduğunu ve Burundi deki işadamları ile her türlü anlaşmayı yapabileceklerini belirtti. Engiz, 15 Temmuz darbesinde Cumhurbaşkanımızın emriyle halkın sokaklara çıktığını, 251 şehidimizin olduğunu ve halkın Cumhurbaşkanı'na olan sevgisinden darbenin kisa bir sürede bertaraf edildiğini anlattı.

Eskişehir Tümsiad Başkanı Engiz ve İşadamları ile tanışmadan sonra program ikili iş görüşmeleri ile devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.