Site Rengi

DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 18°C

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Engiz: ‘Paramız Faize Değil, Yatırıma Çalışsın’

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz son günlerde doların artmasıyla ilgili olarak bazı konularda açıklama yaptı.

‘Enerjide ithalatçı durumda olunması ve döviz kurlarının yüksek seviyelerde seyretmesiyle oluşan maliyet dolayısı ile fiyat artışlarının baskına maruz kalındığını’ ifâde eden Engiz; “Bunların üzerine bir de yüksek finansman maliyetleri ve faizi eklendiğinde, enflasyonu ciddi şekilde etkileyen bir durumla karşılaşıyoruz’ ifâdelerini kullandı.

Engiz: “Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği husus çok önemli. Ben de bütün bankalara faiz oranlarının düşürülmesi hususunda çağrıda bulunuyorum. Diğer bir noktada tasarruf eksiğimiz var. Bankalar da bunu dışarıdan temin etmeye çalışıyor. Milletimiz tasarruf yapıyor ancak bu tasarruf yastık altında kalıyor. Hem özel sektör hem hane halkı hem de devletin tasarruf oranını daha fazla artırması gerekiyor. Bunu da helal kaynaklı yasal yatırım araçlarına yönlendirilmeli ve ekonomimize kazandırmalıyız. Milli güçlerin taşın altına daha fazla elini sokmalı diye düşünüyorum. Faiz gelirleri ile kâr elde etme anlayışını bir kenera bırakıp finansı yatırıma yönlendirmeli ve üretimi artırmalıyız. Böylelikle enflasyonu aşağı çekilir, yatırım ve istihdam artar. Zaman seferber olup hep beraber ülkemize sahip çıkma ve üretme zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.