Site Rengi

DOLAR 32,5656
EURO 34,7346
ALTIN 2.489,61
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

TÜMSİAD: ‘İç Piyasa Nefes Alacak’

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Engiz, 6 başlıkta açıklanan vergi indirimlerinin iç piyasaya nefes aldıracağını söyledi.

Tümsiad Eskişehir Şubesi Başkanı Engiz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan vergi indirimlerini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Engiz, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan vergi indirimlerini değerlendirdiği açıklamasında, “Ekonomide yaşanan sıkıntılar bazı sektörlerde durgunluğa yol açmıştı. Bu indirimlerin çok yerinde olduğunu ve sektörün nefes aldıracağını düşünüyoruz.”

Engiz şunları söyledi: “Son dönemde döviz kurunda ve ekonomide yaşadıklarımız, bazı sektörleri etkiledi. Ancak uzun yıllardır birçok farklı sıkıntıya rağmen dirayetini koruyan ekonomimiz bu badireyi de atlatacak güçte olduğunu gösteriyor. Sağ olsun devletimiz de özel sektörünün hep yanında olduğunu gösteriyor ve bu anlamda hamlelerini ardı arkasına yapıyor. Bunlardan birini de önceki günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıkladı. Buna göre, yılsonuna kadar gerçekleştirilecek vergi indirim uygulamalarıyla piyasalarda ihtiyaç duyulan güven ve moral yükselecek, alımlar artacak ve bu da ekonomideki hareketliliğin artmasını sağlayacaktır. Sektörlerimizin talep ve önerileri doğrultusunda vergi indirimleriyle iç piyasanın hareketlenmesine olanak sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ve hükümetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Altı başlıkta uygulanan vergi indirimlerinin sektörlerimiz ve vatandaşımızın alım talepleri adına hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Türkiye, dışa bağımlı sorunlardan ders çıkararak kendi yolunu çizme yeni pazarlar oluşturma ve daha fazla üretime önem vererek, disiplin ve değişim temelli kalkınma hamlesiyle büyüme yolculuğunu emin adımlarla sürdürecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.