Site Rengi

DOLAR 32,5426
EURO 34,9036
ALTIN 2.421,84
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Az Bulutlu
Eskişehir
27°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 21°C

TÜMSİAD: ‘Yeni Kabine Devletimize Hayırlı Olsun’

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, 24 Haziran Genel Seçimleri sonucu ve yeni başkanlık sistemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilerek her alanda olduğu gibi ekonominin de önünü açacak politikalarda hantallık yaşatan bürokrasiye dair boşluklar ortadan kaldırılmış olduğunu söyleyen Engiz "Gerekli politikalar artık Meclis’in de desteği ile tek elden hazırlanacak ve yürütmeye konulacak. Açıklanan yeni kabine ve Cumhurbaşkanlığı organları ile ekonomi, güvenlik, sosyal ve kültürel politikalarda bürokratik hantallıktan sıyrılmış, risk alabilen ve hedeflerimiz için sorumluluk alan çalışmaların yapılacağını düşünüyoruz.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabine ve kurullarda 2023 hedeflerine ulaşmamız için gereken çalışmaları yapacak isimler olması bizler açısından sevindirici karşılanmıştır. Yeni sistemde yürütmeden beklentimiz yerli ve milli sanayi hamlemizi daha ileri taşıyacak, enerji ve cari açık sorunlarını büyük oranda çözecek, KOBİ’lerimizin ihracat odaklı büyümesini sağlayacak ve İslami finansın gelişimini tamamlayacak politikaların üzerine gitmesidir.

Şimdi her bir kurumumuzda gerçekçi bütçe anlayışına geçip, hedeflerimize ulaştıracak zihinsel dönüşümümüzü de tamamlamamız gerekiyor. Bizim gibi sahanın nabzını tutan sivil toplum kuruluşlarının da politikaların hazırlanmasında tartışan, rapor hazırlayan, çalışmalara yön veren ve politikaların uygulanmasında mesai harcayan bir özveriyle devletine destek olması gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.