Site Rengi

DOLAR 32,4948
EURO 34,9777
ALTIN 2.439,12
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

TÜMSİAD’dan ‘Moody’s’ Açıklaması: ‘Ürettikçe Daha da Büyümeye Devam Edeceğiz’

15.08.2019
A+
A-

Eskisehir TÜMSİAD Şube Başkanı Ali Engiz, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's'un yayımladığı küresel makro görünüm raporunda Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulundu. Raporda Türkiye'nin büyüme tahminin bu yıl içnde % 4'den % 2,5'e, gelecek yıl için de % 3,5 'den % 2'ye indirildiği ifade edildi.  Ekonomi üzerine yapılan algı operasyonları ile her tarafdan saldırıya uğradıklarını belirten TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz:
"Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ürettiğimiz sürece notumuzu kimse düşürümez. Moody's tarafından açıklanan büyüme hedefleri ekonomimizin gerçekleriyle örtüşmemektedir." diye konuştu.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının ülke gerçekleriyle örtüşmeyen açıklamalarının kendi güvenilirliklerini sarstığını belirten Başkan Engiz:
"Karşılarında güçlü bir Türkiye görmek istemiyorlar. Biz bu süreçte objektif olmayan ve ülke gerçeklerine aykırı söylemlere itibar etmeden yatırımlara devam edeceğiz. Herkese ekonomimizin gerçeklerini anlatmak zorundayız. Art arda yapılan saldırılar, Gezi olayları, 15 temmuz girişimcileri başarısız olunca bu tarz söylemlerle güven kırmaya çalışıyorlar. Ekonomimiz için objektif olmayan, spekülatif görüşlerini yayımlayan kuruluşları öncelikle kendi değerlendirme metodlarını değerlendirmeye davet ediyoruz.  Çünkü Türkiye'nin büyüme ortalaması geçen yıl yüzde 7,5 iken son 15 yıl baz alındığında yüzde 5,3'dür" dedi. 15 Temmuz Darbe girişiminden sonraki süreçte bazı çevrelerin bu tarz olumsuz açıklamalar yaptığını belirten Engiz, yapılan bu açıklamaları ülke gerçeklerinden uzak olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Engiz sözlerine şöyle devam etti:
"15 Temmuz gibi büyük bir badireden güçlenerek çıktık. Bu yolla başarısız olanlar ekonomi yönünden ülkemize karşı kötü niyetlerini ortaya koymaktadırlar. Son birkaç haftadır yaşanan döviz dalgalanmaları ve Moody's'un açıklaması bunun en iyi örneklerindendir. Bizler Türkiye olarak, bu saldırılara karşı ekonomimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Algı operayonlarından etkilenmeden üretmeye, yatırıma ve istihdama devam etmeliyiz. Türkiye üretmeye devam ettiği sürece uluslararası arenadaki manüpilasyonları boşa çıkaracak güçtedir."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.