Site Rengi

DOLAR 32,5967
EURO 34,8303
ALTIN 2.503,68
BIST 9.460,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 26°C

TÜMSİAD’ın 24 Haziran Çağrısı

15.08.2019
A+
A-

TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, 24 Haziran seçimleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 'Seçim takvimi açıklandıkdan sonra Türkiye'nin ekonomik bir operasyonla karşı karşıya kaldığını belirterek, geçmişte silahla yapamadıklarını şimdi ekonomik yaptırımlarla yapmak isteyen bir gücün olduğunu' söyledi. 

TÜMSİAD Eskişehir Başkanı Engiz, 24 Haziran'da bir seçim geçireceklerini belirterek: "İnşallah memleketimiz için hayırlı olur. Son dönemde görüyoruz ki özelikle seçim takvimi açıklandıktan sonra ülkemizin üzerine oynanan oyunlar var. Özellikle ekonomik alanda ülkeyi dar boğaza sürükleme çabaları var. Bu bizim ilk kez yaşadığımız bir sıkıntı değil. TÜMSİAD olarak Cumhur İttifakı'nın yanında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a destek olacığımızı açıklamıştık. Bununla ilgili olarak enteresan yorumlar ve haberler yapıldı.Neden böyle bir açılım yaptığımızla ilgili olarak ekonomik göstergeleri göstermek istiyorum. 2002 yılında Türkiye'nin gayri safi milli hasılası (GSMH) kişi başına düşen 3581 dolar iken 2007 yılında ise 10,597 dolar oldu. Bununla birlikte Türkiye'nin büyümesi yüzde 4,8 iken bu büyüme rakamları içerisinde yüzde 1,3 ile Almanya yüzde 0,8 Fransa yüzde 0,6 İspanya ve Yunanistan eksi 2,2 sıralamada yer aldı" dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'nın büyümede Avrupa'da ilk sırada olmasına rağmen kredi notunu düşürdüklerini dikkat çeken Engiz sözlerini şöyle tamamladı:
"Standart And Poor's kredi değerlendirmesine göre Yunanistan'ın kredi notu mart ayında B eksiden B'ye yükseltildi. İspanya'nın kredi notu BBB artıdan A'ya yükleltildi. Avrupa Birliği içerisinde yüzde 4,8 büyüme gerçekleştiren Türkiye'nin kredi noto ise BB'den BB eksiye düşürüldü. Burada nasıl bir operasyon içinde olduğumuz açık ve nettir. Çanakale Savaşı ve 15 Temmuz darbe girişimi birbirinden çok farklı değildi. Silahla yapamadıklarını, bugün ekonomik yaptırımlarla yapmak istyiyorlar"

Başkan Engiz Tümsiad Ailesi olarak "Devletin Bekası, Milletin İradesi" için Cumhur İttifakını destekliyoruz, dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.