Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Tunca: ‘İYİ Parti İttifak Düşünmüyor’

15.08.2019
A+
A-

Mavi Radyo ve Haber Ötesi'nin ortak canlı yayını olan Şehrin Nabzı Programı'nın bu haftaki konuğu İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Ramis Tunca oldu. Önümüzdeki yerel seçime canla başla hazırlanacaklarını söyleyen Tunca, hiç bir siyasi parti ile ittifak yapmayacaklarını açıkladı.

Kendine, İYİ Parti'ye ve çalışmalarına yönelik sorularımızı yanıtlayan Tunca, konuşmasına öncelikle kendini tanıtarak başladı. 3 Ekim 1965 yılında Eskişehir'de doğan Tunca, "Babamın işi gereği Türkiye'nin bir çok memleketini gezdikten sonra tekrar Eskişehir'in merkezine geldik. İlk ,orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden mezunum. Mezun olduktan sonra İstanbul'da bir yazılım şirketinde görev aldım. Askerden geldikten sonra Eskişehir'de özel bir şirkette çalışmaya devam ettim. Sonrasında kendi işimi kurdum. Uzunca yıllar o şirkette iş yaptık, yazılım öğrettik. Şuanda da danışmanlık görevi yapıyorum. Emekliyim. Evliyim ve 2 kızım var" diye konuştu. 

Siyasi geçmişinin çok eski olmadığını belirten Tunca, "Benim siyasi geçmişim çok eski değil. Benim ilk siyasi partim İYİ Parti. Mart ayından bu yana da parti başkanlığı görevini yürütüyorum. İnanılmaz güzel bir süreç yaşadık. Parti teşkilatımızın ana omurgası Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerimizle aynı binada çalışmaya devam ediyoruz. Bizim parti çıkışımızla da bir takım güçlükler oldu. Dedik ki önümüzde vakit var ama biz biran önce başlayalım çünkü coğrafya büyük. Şehrin haritasının dışından başladık. Kırsaldan ve köylerden başladık. Merkezde süreci tamamlamayı hedefledik. Üye kayıtlarımızda sıkıntılar yaşadık. Üye olmak isteyenler, bir takım kaygı ve endişelerden dolayı üye olamadılar. Bazı şeyleri tamamlayamadan panik seçimin içinde bulduk kendimizi. Yılmadan, usanmadan, insanlara dokuna dokuna seçim hazırlıklarını yaptık. Bizim beklentimiz biraz daha yukarılardaydı" dedi.

Tunca açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "Birinci adımı milletvekili aday adaylıklarından başlamak lazım. İlk süreç başladığında daha 6 aylık bir siyasi partinin aday adaylık başvurularına baktığınızda biz Eskişehir'de 2. sıradaydık. 39 il başkanımız aday adayı olmak için görevlerinden istifa etmişlerdir. Bu süreç bizi yönetimlerde zayıflattı. Şuan önümüzde yerel seçimler var. Bu süreçte de yine yönetim kurulumuzun içinden yeni aday adaylarımız çıkacak. Dolayısıyla yönetimlerin boşalmalarının doğru olmadığını düşünerek sayın genel başkanımızın tavsiye niteliğindeki yazısıyla 81 il başkanı bu tavsiyeye tamamen uydu. Tekrar yeniden görevlendirmeler yapıldı."

"Eskişehir'de belediyecilik anlamında iktidar CHP. Bizim gibi siyasetçilerin görevi doğru yapılan işlere övgü düzmek değil, eksikleri söylemektir. Herkes biliyor ki Eskişehir'in ciddi bir otopark sorunu var. Şuan ki belediyelerin bu konuyla ilgili sağlıklı bir mücadele verdiğini düşünmüyorum. Bir de trafik sorunumuz var. Porsuk Barajı ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Temiz su kaynaklarının şehre girişi ile ilgili sıkıntılar var. Meclislerde bir tıkanıklık oluşuyor ve bu tıkanıklığı aşmayı başaramıyorlar. "

"İYİ Parti Türkiye'nin geleceğine damga vurmak isteyen, bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olmak isteyen, iktidara talip bir siyasi partidir. Bizim şuanda ittifak ve benzeri gibi şeylerde görüşme yapma şansımız yok. Belediye seçimlerinde bir ittifak modeli kanunlaştırılmış bir ittifak modeli değildir. İYİ Parti'de genel ittifak yok. Kendi adaylarımızla seçime geleceğiz. Belediye gelir mi gelmez mi diye bir kaygımız yok. İyi adaylar bulacağız. Vatanın bölünmez bütünlüğü ile problemi olmayan herkes bizim partimizin tabanını oluşturur."

"Bizleri dinleyen saygıdeğer Eskişehirlileri saygı ile selamlıyorum. Mart 2019 seçimlerini kazanmak adına her şeyi yapacağız."  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.