Site Rengi

DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 19°C

Turizm Haftası etkinlikleri devam ediyor

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında “Türkiye’de Turizm Rehberliği Eğitiminin Sorunları” konulu konferans, Anfi-2’de gerçekleştirildi. 
Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Özdal Değirmencioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansa, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. Turizm rehberliği sorunlarının konuşulduğu konferansta Dr. Öğr. Üyesi Özdal Değirmencioğlu, son yıllarda Türkiye’de turizmin zayıfladığını ve en büyük tur operatörlerinin Türkiye’yi turlardan çıkarttıklarını söyledi. Özdal, “Türkiye’de turizm her zaman inişli çıkışlı bir haldeydi. Turizm her zaman çabuk bozulup çabuk düzelen bir sektör oldu Türkiye’de. Türkiye medeniyetler beşiği olduğu için görülmesi önemli bir yer olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu. Rehberliğin sorunlarıyla ilgili konuşan Dr. Özdal, “Her mesleğin kendine göre sorunları var. Turizm rehberliği ile ilgili ön lisans programları, lisans programları ve yüksek lisans programlarının olması bu programlardaki herkesin aynı eğitimi almıyor olması problem yaratmaktadır. Bana sorarsanız en iyi yetişen turist rehberleri sizin fakülte mezunu olanlar" ifadelerini kullandı. 
Konferans, öğrencilerden gelen soru-cevap bölümünün ardından, Dr. Özdal Değirmencioğlu’na teşekkür belgesinin takdim edilmesiyle son buldu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.